Wat doet een loopbaancoach?

Ben jij jouw huidige werk zat? En zoek je nieuwe mogelijkheden?  Kan ik misschien voor mij zelf beginnen? Of ga ik weer in dienst van een werkgever? Misschien wil ik nu wel iets creatiefs doen, of misschien wil ik wel wat te betekenen kunnen hebben voor de mensheid. De mogelijkheden zijn oneindig en het zijn grote beslissingen die je neemt, want wat past nou echt bij mij? Je werkt bijna je hele leven, dus werk waar jij je in kan vinden en jouw kwaliteiten in kwijt kan is erg belangrijk. Maar wie kan je bij die keuzes helpen? Een loopbaancoach. Steeds meer mensen maken hier gebruik van en zij kunnen jou helpen om de juiste stappen te zetten in jouw carrière.

Wat doet een loopbaancoach

Zij leveren jouw hulp die gericht is op het bepalen en ondersteunen van de koers van  jouw loopbaan. Als jij loopbaanadvies of coaching nodig hebt, ga jij samen met de coach vragen na: Wie ben jij? Wat kan je? Wat wil je? Waarom zou jij dat willen doen? Kijken voor andere openstaande mogelijkheden en uiteindelijk kom jij tot een besef wat je voor werk wilt doen en wat echt bij jou past. De loopbaancoach helpt jou vervolgens bij het vinden van een geschikte baan. Het kan ook zijn dat uit de vraagstukken blijken dat je het werk niet leuk vindt, omdat er problemen mee zijn. Een”probleem” kan variëren van de werkdruk niet aankunnen en dat je voor je zelf geen grenzen kan stellen of dat je persoonlijke problemen hebt met de manager of collega’s. Het werk wordt dan automatisch niet meer leuk gevonden. Een loopbaancoach is geen psycholoog, maar zij kunnen jou wel helpen met het probleem om te zetten naar een leerdoel.

Hulp inschakelen

Twijfel je of een loopbaancoach iets voor jou is? Blijf niet twijfelen en neem direct contact op met loopbaancoach Zwolle. Zij kunnen jouw vragen beantwoorden, hun aanpak vertellen en hun ervaringen met jouw delen. Zoals mijn moeder altijd zei: Niet geschoten is altijd mis.

loopbaancoach