Werk zoeken is hard werken. Loopbaanadvies kan helpen

Tijd voor ander werk? Op zoek naar een nieuwe werkomgeving of misschien heb je de wens om een carrière switch te maken? Of wellicht wil je na een lange tijd herintreden op de arbeidsmarkt? Allemaal situaties die nader onderzoek vragen. Want zo maar lukraak solliciteren op vacatures die toevallig voorbij komen werkt nagenoeg niet. Een beetje geluk daargelaten. De meeste mensen weten wel dat het een opgave is om passend werk te vinden, de juiste werkgever of om op zoek te gaan naar het antwoord op de vraag ‘wat wil ik nu eigenlijk? Waar word ik gelukkig van? Soms is het dan ook verstandig om hulp te zoeken, professionele hulp. Iemand die een stukje met je op loopt en adviezen kan geven. Soms is loopbaanadvies zo gek nog niet.

Je hoeft het wiel niet uit te vinden maar moet wel aan het werk

Het is een vergissing te denken dat een loopbaanadviseur jou gaat vertellen wat je moet doen. Nee. Een loopbaanadviseur gaat jou helpen om zelf antwoorden te vinden. In eerste instantie door de aandacht te leggen op jou als persoon. Wie ben je? Wat kan je en wat wil je? Simpele vragen waar soms best wat onderzoek voor nodig is om een goed antwoord op te krijgen. Zie het als een fase van persoonlijke ontwikkeling. Iets waar je later in je leven ook nog veel aan zal hebben. Daarna ga je onderzoeken op welke plekken jij goed tot je recht zou komen. En in welke vorm? Loondienst of is een zelfstandig beroep passender? In de laatste fase ga je daadwerkelijk op zoek naar je nieuwe werkomgeving.

Zoek de passende begeleiding van loopbaanadvies

Heb je vaker gesolliciteerd en wil het maar niet lukken? Heb je hulp nodig in de vorm van loopbaanadvies? Neem dan eens vrijblijvend contact op met Loopbaanadvies Zwolle. Zij kunnen jou vertellen wat ze voor je kunnen betekenen. Ze hebben jarenlange ervaring en zijn op de hoogte van de laatste weetjes op sollicitatiegebied. Iets waar jij je voordeel mee kan doen.

loopbaanadvies Zwolle