Waarschijnlijk komt u hier terecht omdat u op zoek bent naar informatie over scheiden of blijven. Een schrale troost is dat u niet de enige bent, maar u bent wel de enige die in uw specifieke situatie zit. Hoe kom je erachter wat beter is: scheiden of blijven? Er zijn zo veel overwegingen te maken dat het je soms gaat duizelen. Naast de emotionele aspecten zijn er ook die praktische. Wat is belangrijker? Waar moet je rekening mee houden en wat zie je misschien nog over het hoofd? Zijn er kinderen in het spel waar rekening mee gehouden moet worden, en in hoeverre gaat hun belang boven jouw belang? Hoe meer je prakkiseert hoe onoverzichtelijker de situatie wordt.
Scheiden is lijden
Hoe je het ook went of keert; scheiden is lijden. Er is dus veel voor te zeggen om uit te zoeken of blijven toch niet een betere optie is. Soms is er echt nog wel te werken aan een relatie. Vaak blijkt dat men eigenlijk nooit goed over problemen heeft gesproken. Het is natuurlijk heel logisch dat je in een relatie in patronen terecht komt. Dan blijf je dezelfde rondjes draaien. Hoe verfrissend kan het dan zijn om de zaak eens van een andere kant te bekijken of belichten. Wellicht schept het nieuwe mogelijkheden om de relatie te redden. Voorwaarde is dat beide partijen dat moeten willen.
Toch scheiden?
Toch scheiden, zorg ervoor dat u de zaken goed regelt. Het lijken futiliteiten maar praktische zaken zijn de enige zaken die na een scheiding over blijven. Je herstelt van de emotionele breuk al lijkt het in het begin vaak anders. Maar aan die praktische afspraken over bijvoorbeeld kinderen, financiën en bezittingen kan u uw hele leven vast zitten. Ze kunnen grote gevolgen hebben. Het is aan te raden hier hulp bij in te schakelen zoals bijvoorbeeld die van een mediator. Dat is geen brevet van onvermogen, dat is slim de zaken aanpakken.