Kerstverlichting 2017: nu al plannetjes smeden

Je denkt misschien: kerst is nog een eind weg, dus we gaan daar nu nog niet over nadenken. Toch is er al van alles bekend als het gaat om de nieuwste trends op het gebied van kerstverlichting. Uiteraard gaan we eerst genieten van een lange en warme zomer, maar alvast van alles bedenken over de kerstversiering, de kunstkerstboom of de kerstverlichting buiten kan geen kwaad, toch?

kerstmis-kerststerren-gingerbread

De nieuwste trends op het gebied van kerstverlichting

Wellicht is het je al opgevallen dat de natuur een steeds grotere rol speelt bij de inrichting van een woning. Veel mensen hebben bijvoorbeeld een hertenkop aan de muur hangen. Dit is erg leuk boven de open haard! Ook wordt er veel gebruikgemaakt van natuurlijke materialen. Daarnaast zijn de groene planten onmiskenbaar in opkomst en ben je absoluut niet oubollig wanneer je een aantal kamerplanten op de vensterbank, op een kastje of op de tafels neerzet. We noemden hier al de kleur groen en die speelt dan ook een steeds grotere rol. De combinatie van kerstverlichting en groen is een hele goede. Met de kerstboom of de kunstkerstboom zit je direct in de goede richting. Ook bijvoorbeeld kerstballen zijn goed te vinden in deze kleur. Of wat denk je van andere kerstversiering voor zowel buiten als binnen? Heb je ooit weleens nagedacht waarom we met elkaar gebruik maken van kerstversiering? Wat is hiervan eigenlijk de oorzaak? Wanneer is dit begonnen?

De geschiedenis van de kerstverlichting

Natuurlijk waren de kerstdagen ook vroeger al belangrijk voor mensen. De kerstboom is dan ook al ontzettend oud. Onze huidige manier van kerstverlichting vindt echter zijn oorsprong rond het jaar 1882. Toen werd er voor het eerst echt elektrische kerstverlichting gebruikt. Men hing toen allemaal elektrische lampjes in de kerstboom. Wat een uitvinding was dat in die tijd! En wat bijzonder dat we nu nog steeds gebruik maken van deze manier van kerstverlichting. Al zien we dat er de laatste jaren ook steeds meer gekozen wordt voor led kerstverlichting. Voordat men koos voor elektrische verlichting in de kerstboom, werd er vaak gebruikgemaakt van kaarsen in kaarsenhoudertjes. Deze werden dan op de kerstboomtakken vastgemaakt. Je kunt je vast wel voorstellen dat dit voor veel ongelukjes zorgde. Het was dan ook niet voor niets dat er uit voorzorg vaak al een of meerdere emmers water naast de boom werden neergezet. Je moet er toch niet aan denken als je kerst viert met je gezin dat er allemaal brandende kaarsjes in de kerstboom hangen? Je mag je kinderen dan wel de hele dag stil op de bank laten zitten. Gelukkig is er een enorme vooruitgang geboekt, zeker ook op het gebied van kerstversiering.

De kerstbomen horen er helemaal bij

Heb je het over kerstverlichting, dan denk je toch ook direct aan de kerstboom. Of je nu kiest voor een kunstkerstboom of een echte grote uit de natuur, de boom is in veel gezinnen onmisbaar rond de kerstdagen. Kunstkerstbomen zijn verkrijgbaar in diverse modellen en afmetingen. Ook kun je een keuze maken uit het aantal lampjes. Er is bijvoorbeeld een hele grappige boom verkrijgbaar met wel 96 lichtjes. Je hebt dan uiteindelijk meer licht dan boom. Het is maar waar je voor kiest. Gezellig is het zeker weten, zoveel kerstverlichting in de boom. Je kunt in 2017 trouwens alle kanten op als het gaat om de kerstboomverlichting. Er zijn veel verschillende kleuren mogelijk. Neem je toch gewoon wit of kies je een keer voor groen of blauw? Een slinger met kaarsjes en daarin een gloeilamp blijft populair en past ook prima in de trend van 2017. Als je kiest voor led kerstverlichting is het ook mogelijk om een slinger te nemen met wel 40 lampjes en dan allemaal verschillende kleuren. Leuk is dat je de kleur van de kerstballen en de andere kerstspullen hierbij kunt laten aansluiten. Ook kun je gebruikmaken van bijpassende accessoires in dezelfde kleuren.

Kerst en kinderen

Ook als er geen kinderen in een gezin zijn, is kerst belangrijk. Of je nu jong of oud bent, kerstverlichting is geweldig tijdens de donkere weken in december. Heb je wel een of meerdere kinderen of kleinkinderen, dan is het leuk om samen met hen kerstverlichting en kerstversiering uit te zoeken. Kinderen zijn wat dat betreft vaak ontzettend creatief en genieten heel erg van zulke gezamenlijke activiteiten. Misschien is het leuk om de kinderen ook zelf het een en ander in elkaar te laten knutselen. Kerstverlichting en kerstversiering die bijzonder leuk zijn voor jongens en meisjes:

  • Een kerst decoratieslinger met sneeuwmannetjes. Deze led kerstverlichting zal peuters en kleuters zeker aanspreken. De kleur is warm wit en de slinger bestaat uit 8 lampjes. De slinger bestaat uit sneeuwpopjes die zijn aangekleed met echte gebreide sjaaltjes en mutsjes.
  • De sneeuwpop als kerstfiguur. Deze verlichting is ook te gebruiken als kerstverlichting buiten. Het figuur geeft veel licht en je zou er een aantal bij elkaar kunnen hangen of zetten. Deze sneeuwpop geeft warm wit licht en valt absoluut in de smaak bij kinderen. Het zou natuurlijk helemaal leuk zijn als deze buitenverlichting gecombineerd kan worden met een echte sneeuwpop! Helaas hebben we daar zelf weinig invloed op.
  • Kerstboomverlichting met sterretjes. Kies je voor deze vorm van kerstverlichting, dan heb je echt eens iets anders en het is ook ontzettend gaaf voor kinderen. De slinger kan zowel binnen als buiten in de kerstbomen worden gehangen en bestaat uit 40 lampjes. Deze sterren geven echt iets extra’s aan de boom.
  • Kerstfiguur. Ga eens met je zoon of dochter achter de laptop zitten en zoek een aantal leuke kerstfiguren uit. De keus is enorm en je kunt er op die manier met elkaar een gezellig tafereel van maken. Neem je een of meerdere ijsberen? Kies je voor de pinguïn? Ook een hondje, een zwaan en een uil zijn zeker echte aanraders!

Led kerstverlichting

Als we nadenken over de trends voor 2017 kunnen we zeker de led kerstverlichting niet overslaan. Steeds meer verlichting is voorzien van led lampjes. De voordelen boven de gloeilamp dringen steeds meer door. Uiteraard is het in de eerste plaats prettig dat led kerstverlichting niet zo warm wordt als verlichting door gloeilampen. Daarnaast ben je op deze manier gewoon veel zuiniger en milieubewuster bezig. Dat is zeker tijdens de kerstdagen niet onbelangrijk, toch? Ook voor buiten is deze vorm van verlichting ideaal. Verschillende weersomstandigheden zijn geen enkel probleem. Ten slotte is het mogelijk om te kiezen voor verschillende kleuren kerstverlichting. Maak gebruik van alle mogelijkheden die er zijn en maak er wat moois van! Kerst 2017 wordt vast en zeker onvergetelijk met al die fantastische kerstbomen en de vele mogelijkheden op het gebied van kerstverlichting.