De kinderen naar buiten

Technologie is niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Niet alleen volwassenen maar ook kinderen worden dagelijks geconfronteerd met het internet. Deze nieuwe technologie brengt een heleboel voordelen met zich mee. Denk in het kader van zorg of veiligheid. Hier in tegen brengt het natuurlijk ook een heleboel nadelen met zich mee.

Ik ga het in de eerste instantie beperken tot de lichaamsbeweging van uw kind. Doordat kinderen steeds meer achter hun telefoon, de gameconsole of de tv zitten krijgen zij steeds minder lichaamsbeweging. Lichaamsbeweging, in de vorm van buiten spelen is cruciaal voor de ontwikkeling van een kind. Hij socialiseert, leert ‘vallen en opstaan’, bouwt weerstand op en het motiveert om verder te bewegen in de vorm sport. Natuurlijk is het tegen argument dat het dit online ook gebeurt, maar hier mis je de face-to-face interactie met een persoon. Iets dat je later ontzettend goed kan helpen bij bijvoorbeeld een sollicitatie gesprek of het aanspreken van onbekende mensen. Er zijn nog ontelbaar veel situaties waarin deze ervaring ontzettend handig is.

Is uw kind nou binnenkort jarig of wilt u hem gewoon is iets geven omdat u zo ontzettend veel van hem of haar houdt? Neem dan houten buitenspeelgoed is in overweging. Doordat u dit aan uw kind geeft creëert je een omgeving waarin uw kind kan spelen. U heeft niet meer vier controllers nodig maar u kind kan gewoon met een heleboel kinderen plezier hebben gewoon in uw achtertuin. Hiernaast komen de ouders hun kinderen op halen en zal u ook weer is in de gelegenheid komen om een gesprek aan te gaan met de ouders. Zo heeft u nieuwe sociale contacten én weet u bij wie u kind is als hij een keer naar iemand anders gaat. Heeft een schommel kopen toch nog meer voordelen van alleen plezier voor een kind.