Belang van kantoormeubelen

Zit je op kantoor? Krijg je al een beetje rugklachten? Of krijg je last van RSI (repetitive strain injury) ofwel pijn of moeite door een terugkomende of eentonige handeling. Of kun je nooit langer dan twee uur achter elkaar stilzitten? Dan ben je al te laat. Dan heb je al last van klachten die komen als je geen goede werkhouding aanneemt.

Een deel van de oplossing kun je vinden in de juiste kantoorinrichting door bijvoorbeeld een verstelbaar bureau. Door aanschaf van de juiste kantoormeubelen kun je de omgeving een fijnere plaats maken om in te werken. Deze meubelen kun je zo afstellen dat je op een veel beter manier op je werkplek kunt zitten. De werknemer kan hierdoor langer achter zijn werkplek zitten en de werkgever heeft daardoor minder ziektekosten. Maar vooral de werknemer is erbij gebaad.

Voor de werkgever is er wel een drempel, want op deze manier heb je als werkgever zichtbare kosten en moet je vooraf budget vrijmaken om de werknemers op een goede manier te laten werken. Ook al kun je het niet in cijfers uitdrukken, de werkgever heeft er duidelijk voordeel van. Want als een werknemer rugklachten heeft, moet hij soms naar de dokter. Verder moet de werknemer ook een werkplek die aansluit bij zijn klachten. Dit zorgt voor meer kosten voor de werkgever. Deze kosten zijn wél te meten en als je deze kosten tegenover de kosten zet die in het andere geval vooraf zouden gemaakt zijn, zullen deze kosten zeer waarschijnlijk hoger zijn dan wanneer elke werknemer vooraf een goede werkplek krijgt.

Want als je altijd op kantoor zit, zal je lichaam op deze plek slijten op de punten waar dat kan. En als je stratenmaker bent zal je lichaam op die plek slijten op de punten waar dat kan. Voor een stratenmaker waarschijnlijk zijn knieën. Daarom is het belangrijk om hier als werkgever van bewust te zijn. En belangrijker, ook wat met het bewustzijn te doen.