Besparen op inkt

Ondanks dat veel nu digitaal gaat wordt er nog veel uitgeprint. Van verslagen tot mooie foto’s, het is leuk of handig om het op papier te hebben. Als jij ook aan printen doet zul je wellicht wel weten dat het best een duur grapje kan worden. Printers zijn meestal niet duur maar het inkt kan de prijs aardig omhoog krikken. Ook als je alleen zwarte inkt gebruikt kan het toch duur zijn ondanks dat zwarte inkt het goedkoopste is. In dit artikel staan een aantal tips om voordeliger en economisch te printen.  Deze tips zijn overigens alleen gericht op particuliere printers. Als bedrijf zul je meer printen maar daar gelden andere tips voor. Dit is dus alleen gericht op consumenten die willen printen maar daar niet te veel geld voor kwijt willen zijn maar ook economisch en milieubewust willen zijn.

Ten eerste moet je afwegen wat voor printer je wilt. Voor consumenten heb je dan de keuze voor een inkjet of laser printer. Deze printers zijn veel in de  omloop en zijn meestal wat goedkoper dan de hele grote dure printers met meerdere mogelijkheden. We beperken ons nu dus tot de inkjet en laser printer omdat het anders al veel te duur wordt om een printer aan te schaffen. Ook kijken we naar draadloze of een kabel printer aangezien die beide momenteel wel populair zijn.

De inkjet printer is niet zo snel en nauwkeurig. Als je geduld hebt is dat niet zo erg maar als je 50 pagina’s moet printen ben je dus wel even bezig. Daarnaast wordt er veel inkt gebruikt. Dit is al gelijk een slecht teken als je economisch bezig wilt zijn. omdat er meer inkt wordt gebruikt is de kwaliteit wel beter. De printjes zijn scherper. De inkt is ook redelijk goedkoop vergeleken met de andere lrinters maar zijn wel snel leeg. Het ligt aan de printer maar standaard printers dragen kleine cartridges met zich mee waardoor je die snel moet vervangen. Dit ligt ook wel aan hoe frequent jij iets uitprint. Als je een keer per week wat print zou dat niet uit moeten maken. Bij dagelijks gebruik wel. Voor coding and marking is dat dus wel belangrijk.