Center Parcs renovaties gefinancierd door verkoop | Obligatiebeheer Noordenwind

De bungalowparken van Center Parcs zijn toe aan een behoorlijke renovatie. De benodigde financiën worden geschat op ongeveer 400 miljoen euro en moeten worden opgebracht door de verkoop van bungalows aan particuliere beleggers. De huidige eigenaren, institutionele investeerders, hebben ingestemd met de verkoop. Een derde van de geschatte opbrengst zal worden gebruikt voor de opknapbeurt.

 

Meer luxe

Sinds het prille begin in 1968, toen het eerste park De Lommerbergen werd opgericht, is de verhuur van vakantiebungalows een groot succes gebleken. Aantrekkelijke acties en lagere prijzen buiten het vakantieseizoen garanderen het hele jaar door een vrijwel volledige bezetting van de huisjes. Ook door bezoekers uit het buitenland. Er worden tegenwoordig echter wel hogere eisen gesteld aan de inrichting van de accommodaties. Luxe toevoegingen als een sauna, regendouche of kookeiland zijn daarom noodzakelijk om ook in de toekomst het succes vast te houden.

 

7000 woningen te koop

In Nederland en bij onze ooster- en zuiderburen gaan in totaal ongeveer 7000 vakantiehuisjes in de verkoop. Prijzen worden grotendeels bepaald door ligging en faciliteiten van de accommodatie, maar starten vanaf 100.000 euro. Center Parcs blijft verantwoordelijk voor de verhuur, maar kan een rendement garanderen van minimaal 5%.

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden Stichting Obligatiebeheer Noordenwind