De webdesign trend in het afgelopen jaar 2019!

Het einde van het jaar nadert en in dit blog blik ik terug op webdesign trends van 2019. De belangrijkste ontwikkeling in het afgelopen jaar is toch wel de ‘mobile first’. Mensen kijken al sinds 2018 meer op de telefoon dan op de gewone desktop en vandaar dat het uitgangspunt dan ook de mobiele telefoon moet zijn. Natuurlijk moet je desktop en tablet zeker niet vergeten wil je een professionele website laten maken. Hoe sneller de laadtijd van de website op mobiel hoe beter. Daarom is alleen het maken van een responsive website niet voldoende. Er moet meer aandacht worden geschonken aan het optimaliseren van afbeeldingen.

Beter gevonden worden in Google met een mobiele website

Google kijkt ook bij het indexeren van websites in de zoekresulaten of een site mobielvriendelijk is. Is jouw website mobile friendly? Dan komt je website in ieder geval al hoger te staan dan de websites die dat niet zijn. Vergeet uiteraard niet dat een goede vindbaarheid ligt aan heel veel vershillende factoren maar mobile friendly is er een van.

Wat is mobile first nu precies?

Wil je een website laten maken gericht op het mobile-first principe? Dan leg je de focus dus op het mobiele apparaat. Pas daarna wordt er gewerkt aan een versie voor desktop. Mensen die op de smartphone een website bekijken willen meestal snel iets opzoeken. Iemand die bijvoorbeeld van achter zijn laptop of tablet aan het surfen is, die is doorgaans langer aan het rondkijken. Daarom is het dus verstandig om je mobiele versie van de website zo in te richten dat je bezoekers heel snel en eenvoudig kunnen vinden waar ze naar op zoek zijn.

 

Tagged , , , ,