Decoratieve tuintips

De zon schijnt weer en we gaan massaal lekker in de tuin zitten. Voor onszelf en wanneer er kennissen en familie langskomt willen we natuurlijk dat de tuin er netjes en strak uitziet. Dat kan door de gehele tuin opnieuw in te richten, maar kan ook al met een aantal klein tips. Hieronder hebben we een lijstje met tips om de tuin er direct beter uit te laten zien.

Laat de tuin stralen

Wil je met minimale inspanning de tuin er wat leuker uit laten zien? Dan kun je ervoor kiezen om creatieve elementen aan te schaffen, zoals plantenbakken of een paar unieke opvallende planten te plaatsen. In veel gevallen ziet de tuin er ook een stuk strakker uit wanneer er juist minder in de tuin staat. Een tuin die vol staat met planten kan juist druk en chaotisch lijken. Ben jij een liefhebber van tropische vakantiebestemmingen? Kies er dan voor om een palmboom op een opvallende locaties in de tuin te zetten! Met mooi weer voelt het net alsof je zelf op de tropen zit.

Verder is het een mogelijkheid om muurtjes in de tuin te plaatsen. Populair is de keuze voor Rock Walling. De Rock Walling van Excluton zorgt voor een moderne tuin en geeft ook een duidelijk beeld van de randen in de tuin. Rock Walling is ook beschikbaar in B-keus, zodat je voordeliger uit bent. Zorg er dan wel voor dat je mooie terrastegels in de tuin hebt liggen die passen bij het muurtje. Helaas heeft niet iedereen het geld over voor dure natuursteen. Een goed en betaalbaar alternatief voor dure natuursteen zijn leisteen terrastegels.

Heb je daarnaast wel eens nagedacht over het aanschaffen van een zonnedoek? Deze is functioneel niet alleen handig tegen de zon, maar wanneer je het juiste zonnedoek kiest dat past bij je tuin kun je met het doek zorgen voor een fraaie uitstraling.