Een Citroën kopen

Een Citroën is een mooie en betrouwbare Franse auto die erg populair is in Nederland. Zowel als nieuwe auto, maar ook als occasion. In iedere provincie zijn wel meerdere Citroën dealers te vinden en veel mensen rijden in één van de modellen van dit merk. Dat komt ook door het ruime aanbod in modellen. De Citroën C1 is bijvoorbeeld een auto uit de mini-klasse, die prima te gebruiken is in de stad of als boodschappenauto. Maar de C5 is bijvoorbeeld een ruime gezinsauto die ook zeer geliefd is. Daarnaast wordt er binnen het bedrijfsleven veel gekozen voor een Citroën Berlingo of een Citroën Jumpy, omdat deze veel ruimte bieden. Erg praktisch voor bijvoorbeeld een koeriersdienst of schilders.

Er zijn verschillende manieren om aan een nieuwe Citroën te komen. Je kunt natuurlijk gewoon langs de dealer gaan om een leuk model uit te zoeken. Maar een nieuwe auto, daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan. Als je dit bedrag niet in één keer op kunt hoesten, dan zijn er ook andere mogelijkheden. Je kunt via je werkgever een auto leasen. Dan heb je alleen te maken met de bijtelling die je dan moet betalen over de aanschafprijs. Dat is dan een bepaald bedrag dat je betaalt via je inkomstenbelasting. Als je werkgever niet deze mogelijkheid biedt, kun je ook kiezen voor private lease. Ook biedt de dealer zelf ook wel vaak een oplossing. Er zijn wel deals dat je bijvoorbeeld eerst de helft van de prijs betaalt en later de rest.

Maar je kunt ook gaan voor een occasion. Online tweedehands Citroën kopen biedt daarbij bijvoorbeeld een oplossing. Ook kun je natuurlijk gaan kijken bij de dealer voor een tweedehands auto of bij een particulier. Je zoekt dan bijvoorbeeld een auto op in de krant of je kijkt op het internet.

Of je nu de auto van iemand koopt of je gaat voor online auto kopen, als je een occasion aanschaft zorg er dan altijd goed voor dat je er zeker van bent dat de auto helemaal in orde is. Beding ook altijd een aantal maanden garantie, zodat je hier op terug kunt vallen mochten er op korte termijn gebreken zijn.