Energie Overstap

Overstappen naar een andere energieaanbieder, het is iets dat de meeste mensen niet zo snel doen. Dat is jammer, want een overstap levert al snel tientallen euro’s per jaar op. Sommige mensen kunnen zelfs honderden euro’s per jaar besparen. Als u denkt dat overstappen risicovol is, dan heeft u het mis. Tijdens de overstap blijft u netjes stroom en gas ontvangen. De nieuwe aanbieder biedt bijna altijd een overstapservice aan. Deze service is vaak kosteloos en heel handig. Dankzij de overstapservice hoeft u zelf niks te regelen namelijk. De nieuwe energieleverancier zorgt voor een soepele overgang. Ook de opzegging bij de oude energieleverancier wordt door hen geregeld. Dat is nog eens zonder zorgen overstappen dus!

Goedkoopste energieleverancier

Hoe vindt u de goedkoopste energieleverancier? Maak gebruik van onze vergelijker op EnergieOverstap.nl en u bent er binnen een paar minuten achter welke energieleverancier echt de goedkoopste is. Een aantal zaken zijn daarbij belangrijk. Zo dient u uw postcode en huisnummer op te geven. Het systeem kan daardoor nagaan welke aanbieders op uw adres kunnen leveren. Daarnaast is het belangrijk om helder te hebben wat uw verbruik is. Hoeveel stroom en gas verbruikt u in een jaar? U kunt dit achterhalen door de laatste jaarnota erbij te pakken en het verbruik af te lezen. Lukt dit niet, dan kan de vergelijker een schatting maken. U geeft dan aan in wat voor soort woning u woont en uit hoeveel personen het huishouden bestaat.

Direct vergelijken

Nadat u de gegevens heeft opgegeven kunt u direct gaan vergelijken op EnergieOverstap.nl. Kijkt u ook even goed naar de verschillende contracten? Sommige aanbieders werken met een flexibel contract dat maandelijks opzegbaar is, andere contracten zorgen ervoor dat u 2 of zelfs 3 jaar aan een energieleverancier gebonden bent. Als u eenmaal een overzicht van energieaanbieders ziet, dan kunt u eenvoudig filteren op contractsoort. Vinkt u bijvoorbeeld looptijd contract 1 jaar aan, dan ziet u alleen de aanbieders die een energiecontract met de duur van 1 jaar aanbieden. In het filter kunt u ook aangeven of uw voorkeur uitgaat naar een vast of variabel energietarief. De goedkoopste energieaanbieder ziet u als eerste, een energie overstap is vervolgens zo gemaakt!