Gezien zijn met plastische chirurgie

Aan de ene kant wordt gezegd dat je jezelf moet zijn en dat je je niet zoveel moet aantrekken van wat je omgeving van je vindt en daar is natuurlijk niets op tegen. Aan de andere kant proberen mensen echter om goed op andere mensen over te komen, zodat andere mensen hem of haar gaan zien zoals zij denken dat deze mensen hem of haar gaan zien zoals hij of zij denkt dat hij of zij gezien wil worden. Op die manier schikken mensen zich naar bepaalde maatschappelijk gedragen eigenschappen.

Een van die maatschappelijk gedragen eigenschappen is dat mensen er goed moeten uitzien. Daarom moet je voldoen aan de verwachting van het op dat moment heersende beeld. Zo wordt van vrouwen in deze tijd verwacht dat ze er jong en aantrekkelijk uit zien. De verwachting van vrouwen en andere groepen is door de jaren erg veranderd en zal komende tijd nog verder veranderen. Vandaag geldt echter dat vrouwen er jong en aantrekkelijk moeten uitzien.

Er goed uit zien is dus erg belangrijk voor een vrouw omdat je dan meer kans maakt op het krijgen van bepaalde functies. Zo hebben aantrekkelijke vrouwen bijvoorbeeld meer kans om nieuwslezeres te worden en hebben ook meer kans op het krijgen van andere functies. Desondanks zeggen sommige mensen dat het uiterlijk van iemand er niet toe doet, in de praktijk is dat echter wel zo en dat geeft in sommige gevallen zelfs de doorslag.

Daarom is het vandaag de dag erg belangrijk om er jong uit te zien. Voor veel vrouwen is dat dan ook de reden om een plastisch chirurgische behandeling te doen. Een ooglidcorrectie, een schaamlipcorrectie en een borstvergroting zijn de meest voorkomende behandelingen in de plastische chirurgie. De borstvergroting, schaamlipcorrectie en ooglidcorrectie prijs zijn door de jaren heen erg afgenomen en de kwaliteit nam toe.