Een gezondere manier van leven door mindfulness

Je moet van alles en doet van alles. Veel verwachtingen en eisen, weinig ruimte om te ontspannen. En zelfs ontspanning is vaak inspanning want sporten bijvoorbeeld is vaker om er goed uit te blijven zien dan voor de lol. Je hebt misschien een gezin, een baan, wellicht de zorg voor hulpbehoevende ouders en misschien doe je er ook nog een opleiding naast. Want je moet je wel blijven ontwikkelen. Stilstaan is geen optie. Stilstaan betekent achteruitgang. En zo komt het dat we met ons allen langzaamaan behoorlijk overbelast raken. Op die manier is niets meer leuk en ervaren we een continue druk. Dat dit een ongezonde situatie is zal iedereen duidelijk zijn. Het moet dus anders!

Hoe pak je het anders aan?

Het is ondoenlijk om je hele leven om te gooien. Werk zeg je niet op en ouders moeten ook verzorgd blijven. Keuzes maken is 1 ding maar niet alles is mogelijk. Wat wel mogelijk is is om de dingen die je doet anders te gaan doen. Wat zou het geweldig zijn als je de invulling van je leven hetzelfde houdt maar met minder kopzorgen. Door alle verantwoordelijkheden en verplichtingen zijn we steeds verder van onze kern geraakt. Continu met het hoofd bij de volgende taak en niet meer genieten van het moment. Het klinkt zo logisch, leven in het nu, maar waarom doen zo weinig mensen dat dan? Het is allemaal te leren met mindfulness.

Mindfulness is de manier

Mindfulness Deventer kan jou leren om dingen anders te doen. Ervaren en bewust worden liggen hieraan ten grondslag. Anders leren leven, beter voelen, ruiken, proeven, zien en horen. Door bewustwording en in te zien wat we tot nu toe niet gezond deden, is het mogelijk verandering aan te brengen. Mindfulness is een trainingsmethode die goede resultaten geeft. Meestal kent mindfulness een achttal bijeenkomsten. Het is wel de bedoeling dat je je opdrachten thuis goed doet. Je moet immers nieuw gedrag zien in te slijten in je leefpatronen. Daarmee vervalt je oude, destructieve gedrag. Ik zeg doen!

mindfulness Deventer