Goede glasservice is belangrijk

Soms komt het voor dat er glasschade is. Glasschade is erg vervelend omdat je onvoorziene kosten moet gaan betalen. Het vervelende van glasschade is dat het raam moet worden vervangen en dat kan soms best een tijdje duren.

Glasschade kun je herkennen aan de grote ster in de ruit. Maar soms gebeurt het ook dat een raam aan de binnenkant beslaat. Dit beslaan gaat uiteindelijk zover dat je niet meer door het raam kan kijken. Ook kan het zijn dat een raam niet meer goed isoleert als er glasschade is. Een lek in het raam zoals dat heet kan niet worden gerepareerd, het raam moet dan helemaal worden vervangen.

Als je een raam wilt vervangen is het verstandig om goed na te denken over wat voor soort glas je in het raam wilt zetten. Al wil je enkel glas vervangen, is het waarschijnlijk een betere keuze om dubbelglas aan te schaffen. Het raam is bepalend hoeveel warmte er het huis ontsnapt. Dubbelglas houdt ongeveer zestig procent van alle kou tegen. Enkelglas maar veertig procent. Zestig procent zorgt ervoor dat je veel minder stookkosten hebt. Er bestaat ook driedubbelglas. Driedubbelglas houdt bijna al de warmte en kou tegen. Echter is driedubbelglas veel duurder dan dubbelglas. Ook heeft driedubbelglas geen zin als de muren van het huis niet goed zijn geïsoleerd. Slecht geïsoleerde muren zorgen ervoor dat de warmte alsnog naar buiten kan. Dubbel glas is in de meeste gevallen de goedkoopste en makkelijkste oplossing.

Voor het vervangen van een raam is het verstandig om naar een expert te gaan. Een belangrijke expert op het gebied van ramen vervangen is glasnet24. Glasnet24 is een bedrijf met een hele goede glasservice en maakt jaarlijks heel veel mensen blij door hun ramen te vervangen. Het belangrijkste punt in hun service is dat ze dezelfde dag vaak nog naar de schade kunnen kijken.