Hoe bereid je een waterpijp voor?

Het is een van de nieuwste verschijnselen in de Nederlandse horeca, de waterpijp. De waterpijp is een vorm van roken overgekomen uit Arabische culturen. Deze waterpijp is razend populair onder jongeren en komt steeds meer terecht in het straatbeeld. Toch blijft het voor veel mensen een raadsel hoe je de waterpijp klaarmaakt.

 

De eerste stap is zorgen voor een goede hygiëne. Een waterpijp wordt namelijk steeds opnieuw gebruikt. Het is daarom belangrijk dat je ervoor zorgt dat de waterpijp goed schoon blijft. Dit doe je door alle onderdelen, na gebruik, steeds goed af te wassen.

 

Je begint met de waterpijp uit elkaar te halen. Hierna vul je de vaas met water. Je doet net zoveel water erin tot dat de pijp het water raakt. Hierna schuif je de vaas en de buis weer in elkaar. Wanneer dit is gebeurd kan je verder gaan met de tabakskom. De tabak kom zet je op de de rest van de waterpijp.

 

Hierna kan je de kom vullen met tabak, in de volksmond ook wel shisha smaken genoemd. Deze kom vul je tot dat de tabak de rand raakt. Let op! De bovenkant van de kom moet wel plat blijven. Dit komt omdat je hierna zilverfolie over de kom moet doen. De zilverfolie is bestemd om de warmte vast te houden, voor een beter proces kan je twee lagen zilverfolie doen. Zorg dat de bovenkant van de kom nog steeds plat is.

 

Dat komt doordat er waterpijp kooltjes op de folie moeten worden geplaatst. Wanneer de folie niet recht is geplaatst, kan dat ervoor zorgen dat de kooltjes eraf vallen. Wanneer dit is gelukt is kan je de kooltjes aansteken. Pas wel op, deze kooltjes worden enorm heet. Wanneer je de kooltjes wilt verplaatsen kan dit dus niet met je handen.

 

Als laatste plaats je de slang in de rest van de waterpijp, en kan je gaan roken.