Hoe en waarom je best zoveel mogelijk VPN gebruikt?

Afgaande van de titel van dit korte informatieve artikel, hoor ik nu reeds de vraag rijzen: Wat is VPN?

vpn-verbinding

VPN (Virtual Private Network) is te vergelijken met het opzetten van een privé verbinding tussen uw computer en een website waarnaar u surft op het internet. Deze website mag en kan overal ter wereld gelegen zijn. Een VPN verbinding zorgt er in principe voor dat uw privacy zoveel mogelijk gewaarborgd blijft. Indien u na het lezen van dit artikel nog extra informatie wenst over wat een VPN is en hoe je dit moet opzetten, raad ik u aan eens contact op te nemen met een ervaren computer hersteller.

De hamvraag van dit artikel betreft eigenlijk: Hoe kan ik een VPN verbinding opzetten?

Op het internet circuleren onnoemelijk veel mogelijkheden van providers die u willen voorzien van een VPN verbinding, de één is betalend, de ander is gratis op te zetten. Elk van deze mogelijkheden heeft uiteraard zijn voor- en nadelen. De voornaamste nadelen van de gratis VPN providers is dat ze ofwel een beperkte hoeveelheid dataverkeer toelaten, of over het algemeen toch wel een stukje trager zijn.

Ik zal in dit artikel geen reclame maken voor de één of andere provider, maar in principe volstaat een korte zoekvraag op internet om de verschillende mogelijke providers terug te vinden. Mocht je na het lezen van dit artikel algemene vragen hebben over uw privacy op internet, kan u zich hiervoor ook steeds naar een ervaren computer hersteller wenden.

Tagged ,