Hoe kan je autoplay video’s in uw browser stoppen.

U kent het ongetwijfeld wel, u bent op het internet aan het surfen en er worden constant filmpjes gestart die u niet wenst te bekijken, dit is een soort van opdringerige reclametactiek die niet iedereen even leuk vindt. Je hoeft hiervoor niet direct contact op te moeten nemen met een ervaren computer hersteller, in dit artikel geef ik kort enkele mogelijkheden mee die dit vervelende issue kunnen oplossen.

Privacy

In dit artikel leg ik bondig uit hoe je dit probleem kan oplossen in de webbrowser van Google, namelijk Chrome.

Je dient volgende stappen te doorlopen:

– Klik op het icoontje met de drie horizontale strepen (meestal rechtsboven in uw scherm)

– Scrol naar beneden en klik op “toon geavanceerde opties”

– Scrol hier eveneens naar beneden en ga naar Privacy instellingen

– Onder privacy klik je verder door naar  Plug-in toegang zonder sandbox, en vink je het volgende aan: “sites niet toestaan een plug-in te gebruiken om toegang te krijgen tot je computer”.

– Hieronder kan je nog uitzonderingen beheren, en meer in detail specifiëren welke plug-ins wel en niet toegang moeten krijgen.

Op deze manier zal uw browser altijd toestemming vragen en niet meer automatisch bepaalde al dan niet vervelende filmpjes laten afspelen zonder dat je dit zelf wil.

Op deze manier hoef je niet onmiddellijk contact op te nemen met een ervaren computer hersteller en is er alweer een vervelend probleem uit de wereld geholpen zonder al te veel omwegen en tijdverlies te hoeven maken. In latere artikelen geef ik nog meer tips en info om het surfen, of het werken op de computer in het algemeen aangenamer en vlotter te laten verlopen.

Tagged ,