Hoe kan je de batterijbesparende modus instellen in Windows 10?

Windows 10, het nieuwste besturingssysteem van Microsoft heeft heel veel nieuwe features en mogelijkheden. Een van die mogelijkheden is voorzien voor laptops. Namelijk een batterijbesparende modus, veel mensen zijn hun echter nog niet bewust dat er dergelijke functie voorzien werd in Windows 10, laat staan dat ze weten hoe ze deze kunnen opstarten. In dit korte artikel beschrijf ik hoe je deze modus kan instellen en activeren zodat je een heel stuk langer verder kan met uw batterij, voornamelijk wanneer u op pad bent met uw laptop, en u uw oplader thuis vergeten bent of doelbewust niet meegenomen hebt om zeer mobiel te zijn. Op deze manier bespaart u zich weer een rit naar een ervaren computer hersteller, die u zonder twijfel ook verder zou kunnen helpen.

Batterij icoon

Om deze modus op te starten in Windows 10 dien je volgende stappen te ondernemen:

Deze functie kan je op twee verschillende manieren terugvinden.

De eerste manier is rechts onderaan uw scherm op het “tekstballon tekentje” te klikken, dit is namelijk het Quick-actions menu. Hier moet je zoeken achter een icoontje genaamd “battery saver” of batterij besparing. Wanneer je op dit icoontje klikt zal de modus onmiddellijk geactiveerd worden.

Een tweede mogelijkheid is via start naar instellingen gaan. Onder instellingen vind je de mogelijkheid om “Batterij” aan te klikken. Hieronder kan je ook meerdere instellingen instellen, en kan je kiezen waarop de batterij het meeste moeten besparen. Het spreekt voor zicht dat voornamelijk de performance van de laptop achteruit geschroefd zal worden, ook de klaarheid van het beeldscherm zal donkerder gezet worden.

In dit artikel beschreef ik kort hoe je de batterijbesparende functie die voorzien werd in Windows 10 kan activeren, mocht het met dit artikel nog niet lukken om deze modus te activeren, kan je steeds contact opnemen met een ervaren computer hersteller.

Tagged ,