Hoe kan je de uitgebreide meldingen van Windows Defender uitschakelen in Windows 10?

De meesten onder ons zijn ondertussen reeds goed vertrouwd met het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows 10. Met deze nieuwste versie van Windows komt ook een geheel nieuwe en gratis antivirusscanner van Micosoft: Windows Defender.

Windows Defender is een degelijke antivirusscanner, die ik eerder zal gebruiken dan een andere extra gratis antivirusscanner van een andere ontwikkelaar. Wat wel heel af en toe vervelend kan zijn, zijn de notificaties die de scanner ongevraagd heeft, dit zorgt voor onnodige zorgen en wordt in sommige gevallen beter af gezet. Vooraleer je hiervoor naar een ervaren computer hersteller gaat, stel ik voor dit korte artikel eens door te nemen. Hier leg ik je namelijk kort uit hoe je de waarschuwingen van Windows Defender kan verminderen, of aanpassen zodat hij enkel maar de zaken meldt die voor u als gebruiker belangrijk zijn. Uiteraard kan dit van gebruiker tot gebruiker verschillen.

Windows Defender

Om dergelijke instellingen aan te passen druk je eerst en vooral op “Start”, linksonder uw scherm, waarna je vervolgens de volgende woorden typt (je hoeft ze zelfs nog niet volledig te typen, want Windows stelt u onmiddellijk suggesties voor waar je op kan doorklikken) “Instellingen voor Windows Defender. Vervolgens klik je door een opent zich een nieuw scherm waar je verschillende instellingen voor de Windows Defender kan instellen. In dit kader scroll je naar beneden tot je de mogelijkheid ziet van “Uitgebreide meldingen”. Hier hoef je deze instelling simpelweg te verschuiven naar “uit” en je bent van die vervelende micromanaging af.

Indien je na het lezen van dit artikel niet helemaal goed snapt hoe je het kan instellen, staat het u vrij steeds contact op te nemen met een ervaren computer hersteller.

Tagged ,