Hoe kan je DVD’s afspelen in Windows 10?

Ik krijg heel vaak de vraag hoe het mogelijk is in Windows 10 om video’s af te spelen, en meerbepaald DVD’s.

vlc-player

Sinds de komst van Windows 10 is de alom beminde ingebouwde Windows media player niet meer aanwezig, tot spijt van heel veel gebruikers.

Wanneer u specifieke vragen heeft over het afspelen van specifieke beelden of video’s raad ik u aan eens contact op te nemen met een ervaren computer hersteller.

In dit artikel bied ik u een heel gemakkelijk te installeren en te downloaden alternatief aan, namelijk de open source video player: VLC player. VLC player is al heel lang mijn persoonlijke favoriet geweest, dit voornamelijk omdat het een uiterst gemakkelijk programma in gebruik is.

Na heel kort te zoeken op internet zal u ongetwijfeld een download link vinden. Aangezien VLC  player een open source project is hoeft u er niets voor te betalen, en zal u dat ook nooit moeten doen.

Wanneer u dit programma gedownload hebt hoeft u het alleen nog maar te installeren.

Vergewis u er evenwel van dat u zorgt wanneer het programma vraagt om alle standaard videobeelden af te spelen, dat u daar ook toestemming voor geeft aan VLC-player.

Dit is een heel kort artikel die heel wat mensen van kopzorgen zal vrijwaren wanneer men een DVD gekocht heeft of een bepaalde video wenst af te spelen.

Wanneer er na het lezen van dit artikel nog vragen mochten reizen, dan stel ik voor dat u eens contact opneemt met een ervaren computer hersteller, zij zullen u ongetwijfeld met zeer veel plezier verder willen helpen.

Tagged ,