Hoe kan je uw computer automatiseren bij bepaalde handelingen?

Er is een relatief nieuw programmatje uit gekomen die toch wel enige aandacht vereist. Dit programmatje; Ellp genaamd, laat u toe zaken te beslissen zoals “wanneer ik mijn hoofdtelefoon inschakel; dan moet de computer automatisch bijvoorbeeld de website spotify openen. Vroeger werd dit ook nog veel gedaan met IFTTT (If This Then This); maar dit was soms moeilijker om in te stellen en werd veelal nog eens beroep gedaan op een ervaren computer hersteller voor de nodige uitleg.

Ellp

Het programmatje Ellp is ontwikkeld door Microsoft zelf; en is momenteel nog in de beta fase. Op het moment dat dit artikel verschijnt kan het programmatje nog maar een 11-tal commando’s uitvoeren. Uiteraard is het de bedoeling dat Microsoft, al dan niet samen met een groot aantal gebruikers deze functies naar de toekomst toe verder uit te breiden en te verbeteren, zodat de Windows 10 ervaring nog een heel stuk scherper en beter wordt.

Momenteel zit het programmatje – zoals ik hierboven reeds vermeldde – nog in de beta fase. Het is heel eenvoudig opgebouwd. Je kan namelijk telkens een paar opties kiezen; maar bijvoorbeeld wanneer je wenst dat een programma opent wanneer je een hoofdtelefoon aanklikt kan je gelijk welke website laten openen; al vergt dit wel een ietwat meer diepgaande kennis over het programma.

Dit is in principe de tegenhanger van IFTTT; If this then this, een online programma die al enkele jaren bestaat. Hiermee kan je instellen dat, wanneer er de volgende dag bijvoorbeeld regen voorspeld wordt; dat je een email wenst te ontvangen.

Deze technologie staat nog in de kinderschoenen, maar er bestaan reeds meer uitgebreide oplossingen die u het leven een heel stuk eenvoudiger maken. Indien u meer info wenst over dit onderwerp, kan u steeds contact opnemen met een ervaren computer hersteller.

Tagged ,