Hoe werken Afterpay winkels?

Eerst halen, dan betalen. Dat is de droom van elk enthousiate shopper, nietwaar? Met Afterpay winkels is dat mogelijk.

Je shopt online en ziet een product dat je leuk vindt. Je bestelt ‘m, maar hoeft nog niet ervoor te betalen. Als je je product hebt ontvangen, stuurt Afterpay je een betaaloverzicht via email die je binnen de gestelde betaaltermijn moet voldoen. Betalen kan je via iDeal of telebankieren.

Het kan zijn dat het product je niet bevalt. Geen probleem! Je stuurt ‘m gewoon terug. Als je meerdere goederen hebt gekocht hoef je alleen voor de goederen te betalen die je wel zijn bevallen.

Voordat je begint te bestellen moet je eerst een formulier invullen met je persoonsgegevens. Dit is nodig om je kredietwaardigheid te controleren en ook je betaalmoreel als je eerder al bij Afterpay gewinkeld hebt. Zorg er dus wel voor dat je op tijd voor je shopping betaald. Ze kunnen je anders weigeren. Andere redenen waarbij ze dat kunnen doen:

  1. Als je maximale krediet al bereikt is.
  2. Als je pas gebruikt maakt van Afterpay en ’t bedrag te hoog is. Je krijgt een maximale orderbedrag en die mag je niet overschrijden.
  3. Misschien heb je een bestelling niet afgerekend. Je moet dat eerst in order maken voordat je iets nieuw besteld.

 

Doordat je achteraf betaald kan je wel verwachten dat webshops je goeie producten zullen sturen, want als je niet tevreden bent worden zij ook niet betaald en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

Bron: Achterafbetalen.nu