Hydrauliekservice in het dagelijks leven

Hydraulische cilinders worden met name gebruikt in de industrie. Met deze cilinders kan een groot vermogen worden gecreëerd. Het zijn aandrijfelementen die werken met behulp van een hydraulische vloeistof, bijvoorbeeld olie. Een hydraulisch systeem wordt aangedreven door een motor. Deze zet een pomp in werking die zorgt voor hydraulisch vermogen. Vervolgens zorgen de hydraulische cilinders ervoor dat dit vermogen wordt omgezet in kracht en snelheid. Door middel van deze hydrauliekservice werken veel systemen.

Meer dan industrie

Vaak denkt men bij hydrauliekservice meteen aan de industrie. Hier worden hydraulische cilinders dan ook veelvuldig gebruikt. Hydrauliekservice wordt echter ook steeds vaker in andere branches toegepast. Steeds meer sectoren komen erachter dat hydrauliek een zeer effectieve manier is om een groot vermogen te creëren. Zo wordt het onder andere gebruikt om kermisattracties te laten werken, poller paaltjes te laten bewegen of podia in discotheken te laten bewegen. Hydrauliekservice is dus overal om u heen aanwezig. Ook al denkt u wellicht dat hydraulische cilinders niet geschikt zijn voor uw project om vermogen te creëren, het zou wellicht best eens kunnen. Kijk een keer wat de mogelijkheden zijn op het gebied van hydrauliekservice.

Kunst en techniek komen samen

Hydrauliekservice wordt tegenwoordig zelfs gebruikt in de kunst. Met hydraulische cilinders kunnen kunstwerken worden aangedreven. Zo krijgt het kunstwerk een extra dimensie. Een voorbeeld is De Boeddha op de Technische Universiteit in Eindhoven. Dit beeld van een boeddha verdwijnt bij zonsondergang onder water en komt met zonsopkomst weer boven. Dit alles wordt aangedreven door hydraulische cilinders. Hiermee wil de Technische Universiteit in Eindhoven laten zien dat kunst en techniek heel goed samengaan. Hydrauliek kan dus in vrijwel iedere branche worden gebruikt en moet zeker overwogen worden als optie wanneer u op zoek bent naar een aandrijfsysteem.

Tagged , , , , ,