Leren kleding verven

Je kan een lederen kledingstuk weer opnieuw verven. Wees wel voorzichtig met de soort verf die je kiest. Je kunt het namelijk ook flink verzieken. En dat is wel het laatste dat je wil. Je wilt het liefst zien dat dat favoriete leren jas weer zo goed als nieuw is. Leren jassen zijn erg mooi maar als ze slijten na verloop van tijd, en dat geeft vaak een slordig gezicht. Als je het leer verft geef je je favoriete leren jas een tweede leven. Zo heb je opnieuw een gloednieuwe jas zonder dat je een nieuwe hoeft te kopen.

Bij het leer verven is daarvoor bestemde leerverf nodig. Wanneer je aan de sla gaat met andere soorten verf kan het lelijk uitpakken. De verf die je op het leer plaatst moet namelijk erg flexibel zijn, zodat het met het leer meebeweegt en toch stevig, zodat het niet zomaar van het leer afbladdert. De leerverf van Angelus is de beste verf voor gebruik op leer. De verf is van Amerikaanse komaf en wordt al jaren gebruikt om lederen objecten te kleuren. De verf van Angelus is ven essentieel belang, want andere soorten verf zijn niet geschikt als leerverf.

Bij de meeste leren jassen geldt dat de jassen beginnen te slijten rond de kraag en rond de armen. Verder zijn de jassen nog goed bruikbaar. Dan is het mooi om nog een aan jaren te kunnen genieten van dezelfde jas, zonder al te veel geld uit te geven. Zo kan je heel wat geld besparen. De verf van Angelus heeft een bijzonder goede hechting. Deze verf blijft meerdere jaren zitten. Angelus leerverf kopen? Kijk op leerverfshop.nl.

Belangrijk dat je niet zomaar in het wilde weg gaat verven. Je moet namelijk het leer eerst goed voorbehandelen met ontvetter. De ontvetter is ook verkrijgbaar bij leerverfshop.nl. Angelus noemt het Preparer and deglazer. Gebruik alstublieft geen spiritus, want dan kun je het leer beschadigen.