Met de camper in Frankrijk

Frankrijk is een perfect land om met de camper een bezoek aan te brengen. De voorzieningen zijn perfect en er is altijd wel iets moois te zien in de buurt. Je hoeft je daarom nooit te vervelen. Er zijn veel verschillende manieren om met de camper te genieten in Frankrijk. Wij geven je graag wat meer informatie.

 

Camperplaatsen

 

De meeste dorpen en steden hebben aangewezen camperplaatsen waar overnacht mag worden. De kwaliteit hiervan verschilt. Het kan zijn dat je op een parkeerplaats staat waar je gratis mag staan maar je zou ook op een prachtige plek langs de kust kunnen staan in de natuur. Daarnaast heeft Frankrijk steeds meer campings die specifieke camperplekken inrichten waar je tegen een lager tarief kunt overnachten. De plekken zijn vaak net naast de camping maar er mag dan gebruikt worden gemaakt van alle faciliteiten.

 

France Passion

 

Een andere manier van overnachten is via France Passion. Via deze organisatie kun je gratis overnachten bij aangesloten agrarische bedrijven door middel van een vignet waar je € 29,- per jaar voor betaalt. Een vereiste is wel dat je zelfvoorzienend bent. De plekken zijn verschillend; sommige met extra faciliteiten en andere lenen zich enkel voor een overnachting. Er zijn ruim 1300 plekken door heel Frankrijk, wat je dus aardig wat opties geeft.

 

Wild kamperen

 

Wanneer je geen zin hebt in campings en dergelijke is het mogelijk om te gaan wild kamperen. De regelgeving hierover is niet helemaal duidelijk. Door nationale regelgeving is het niet verboden maar het kan lokaal wel verschillen.

 

Rijden en parkeren

 

In sommige delen van Frankrijk lijken campers gehaat te worden. Bij elke parkeerplaats staat er dan een verbodsbord voor campers en verdere alternatieven worden er niet echt gegeven. Dit komt waarschijnlijk door Franse camperaars die zich vaak erg asociaal gedragen. In het laagseizoen kun je er nog wel eens parkeren, in het hoogseizoen raden we dit af.
Zorg dat je tijdens het rijden goed overzicht houdt op alles wat er om je heen gebeurt. Het aan te raden om een cameraset op je camper te bevestigen. Een Waeco camera of Camos camera is erg aan te raden.