Mooi gebit is goed

Het is belangrijk om goed voor je gebit te zorgen omdat je met een goed verzorgt gebit minder tekortkomingen hebt als je naar de tandarts gaat. Er zijn natuurlijk altijd wel tekortkomingen in je gebit waar je niet omheen kunt, maar tekortkomingen zijn wel te beperken bijvoorbeeld door je gebit goed te onderhouden want dan blijft het gebit in betere staat. Want het trekken van tanden en kiezen is vervelend en moet zoveel mogelijk voorkomen worden.

Als je een goed verzorgt gebit hebt is er minder kans op het krijgen van vervelende aandoeningen aan je gebit. Je hoeft dus minder naar de tandarts. Sommige mensen hebben een zwakker gebit en kunnen er dus niets aan doen als er iets aan hun gebit mankeert. Maar als het wel mogelijk is om er wat aan te doen is dat erg aan te raden, omdat je uitstraling minder is als je er niets aan doet.

Als er uiteindelijk toch een tand of kies moet worden getrokken kan je daar niets aan doe. Als er een kies of tand moet worden getrokken moet er op die plek een implantaat tand of implantaat kies komen om het gat te vullen. Want met een mond vol tanden ben je toonbaarder. Echter is een implantaat niet altijd mogelijk. Voor voortanden is het zeker goed om een implantaat te hebben, maar voor kiezen is dat niet per sé noodzakelijk. Een kies heeft alleen het nadeel dat de extractie kies meer pijn doet dan de extractie van een tand.

Het beste is uiteindelijk om goed voor je gebit te zorgen zodat het gebit beter blijft en er minder kiezen en tanden hoeven te worden getrokken. En hoe minder tanden en kiezen er te hoeven worden getrokken hoe minder kunsttanden en kunstkiezen je nodig hebt. Waardoor je gebit langer mee gaat.