Nog steeds velen zonder betaald werk

Begin maart publiceerde het Centraal Bureau voor de Statistiek haar nieuwste cijfers over werkgelegenheid binnen Nederland. Een cijfer van 1,1 miljoen mensen die nog steeds langs de kant staan en geen betaald werk kunnen vinden. Gelukkig is het cijfer wel iets lager dan in 2014. Toen telde Nederland nog 1,17 miljoen werklozen.

De crisis heeft hard toegeslagen onder betaalde arbeidskrachten

Het jaar waarin de crisis zijn eerste intrede deed waren er slechts 457.000 mensen zonder betaalde baan. Zoals je ziet is dit dus enorm toegenomen in de crisisjaren. Je hoorde in die jaren overal geluiden en trieste verhalen van ontslagronde, reorganisaties en faillissementen. Schrijnende gevallen die zelfs af en toe het nieuws bereikten. Misschien heb je zelf in je directe omgeving wel meegemaakt dat hele gezinnen bij de voedselbank belandden omdat zowel vader als moeder hun werk kwijtraakten.

Betaald werk zoeken en vinden

Na de crisis is de website Betaaldwerk.nl opgericht. De website probeert werkzoekenden, vrijwilligers en uitkeringsgerechtigden te helpen bij het vinden van betaald werk. De website is in 2015 opgezet en werkt samen met ’s-werelds grootste vacaturezoekmachine: Indeed

Via de website vinden werkzoekenden, vrijwilligers en uitkeringsgerechtigden soms een betaalde baan. Betaaldwerk.nl wil zeker niet pretenderen dat het de oplossing is. Hoewel er wel steeds meer bezoekers hun weg vinden naar de website en kunnen worden geholpen.

Kandidaten bemiddelen naar betaald werk

Sinds 1 mei 2016 bemiddelen de recruiters van Betaaldwerk.nl ook zelfstandig kandidaten naar een betaalde baan. Voorheen werden zij verwezen naar Indeed om daar een profiel aan te maken. Nu Betaaldwerk.nl zelf deze mogelijkheid biedt is dit weer een stapje nader tot de strategie.

Werkzoekenden kunnen hun CV e-mailen. Betaaldwerk.nl zorgt voor extra aandacht voor deze CV’s. Daarnaast kunnen werkzoekenden verzoeken om een geanonimiseerde wervingstekst te laten opnemen op de website. Werkgevers kunnen dan direct zoeken tussen de beschikbare kandidaten van Betaaldwerk.nl.

Zoek je zelf betaald werk en wil je gebruik maken van de gratis diensten van Betaaldwerk.nl, kijk dan hieronder. Veel succes!

http://betaaldwerk.nl/homepage/onze-kandidaten