Prijs en terugverdientijd lucht-lucht warmtepomp

De terugverdientijd en lucht-lucht warmtepomp prijs is belangrijke informatie voordat je besluit hier in te investeren. In dit artikel lees je alles over de prijs en terugverdientijd. Hierdoor zal je beschikken over veel informatie en weet je of je moet investeren in een lucht-lucht warmtepomp.

 

De prijs

Een lucht-lucht warmtepomp is een van de goedkoopste warmtepompen die er op de markt is. Toch kan de prijs al snel hoger uitvallen. Dit komt door de opbouw van een lucht-lucht warmtepomp. Dit systeem staat uit een buitenunit en een of meerdere binnenunits. Er bestaan drie verschillende binnenunits, voor aan het plafond, aan de wand of de vloer. Een plafondmodel is complexer te installeren en daardoor ook duurder. Ook het uitbreiden van het aantal binnenunits brengt een prijsverhoging met zich mee. Een standaard lucht-lucht warmtepomp met een binnenunit aan de wand begint bij ongeveer €2.500. De gemiddelde prijs ligt tussen de €5.000 en €7.000 inclusief installatie. Daarnaast is er geen subsidie voor dit type warmtepompen. Dit zorgt ervoor dat de investering zeer groot is.

 

De terugverdientijd

Zoals hierboven benoemd betaal je voor een lucht-lucht warmtepomp inclusief de installatie tussen de €5.000 en €7.000. Dit zijn de uiteindelijke kosten omdat er helaas geen subsidie voor dit type wordt vrijgegeven. Wanneer het systeem is geïnstalleerd en het werkt begin je eigenlijk direct met besparen. De gas- en elektriciteitsrekening zullen lager gaan worden. Met het geld dat je per jaar hierop bespaart kan je de terugverdientijd berekenen. Over het algemeen ligt de terugverdientijd bij een lucht-lucht warmtepomp onder de 10 jaar. Dit betekent dat je tussen de €500 en €700 per jaar zult besparen. Na deze 10 jaar zul je dit geld dus overhebben voor andere leuke dingen. Naast de financiële voordelen is een warmtepomp ook nog eens beter voor het milieu en daar help jij dan ook aan mee.