Problemen met het Windows 10 start menu oplossen

Ondertussen hebben de meesten onder ons op zijn minst al enkele keren gewerkt met het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows 10. Een hele grote verbetering hierin ten opzichte van het oudere Windows 8 is het terugbrengen van het -nieuw en veel verbeterde- start menu, zoals we gewoon waren van de eerste Windows versies. Alhoewel dit nieuwste besturingssysteem toch een hele verbetering is, is het mogelijk dat zich hier en daar nog enkele kinderziektes voor doen met het nieuwe start menu. Om hieromtrent niet onmiddellijk contact op te moeten nemen met een ervaren computer hersteller, geef ik in dit artikel kort enkele tips die de meest voorkomende problemen in verband met het start menu op te lossen.

Windows 10

Wanneer het start menu niet open gaat wanneer je er op klikt, of als je klikt op het Windows tekentje op uw toetsenbord en er gebeurt niets kan je volgende zaken uitproberen:

  • Simpelweg opnieuw opstarten van de computer.

Je kan altijd uw computer opnieuw opstarten, zelfs wanneer je geen start menu hebt. Dit kan je doen door de toetscombinatie ctrl-alt-delete te drukken, waarop je vervolgens een nieuw scherm krijgt met rechtonder de mogelijkheid om op een icoon te klikken waarbij je kan kiezen om uw computer opnieuw op te starten. Let wel, er is wel degelijk een verschil in “opnieuw opstarten” of “computer afsluiten” en terug aanleggen aan de knop.

  • Zoek corrupte bestanden

Dit is een iets moeilijkere mogelijkheid om tot een oplossing van het probleem te komen, waarbij je indien je niet zeker bent wat je doet best contact op kan nemen met een ervaren computer hersteller. Je kan corrupte bestanden opzoeken door op de Win-toets + R te klikken, waar je in het volgende kader powershell, waar je Run as administrator.

  • Windows herinstalleren

Ik haat het om dit te moeten zeggen, maar in het slechtste geval neem je een back-up van uw bestanden en ga je best over tot een volledige herinstallatie van Windows 10. Dit garandeert een volledige oplossing van softwareproblemen. Ook is het best Windows 10 te installeren zonder behoud van bestanden of instellingen. Dit garandeert de beste werking.

Tagged ,