Scheiden of blijven? Wat te doen met kinderen?

Scheiden of blijven, het is vanzelfsprekend dat een scheiding niet bepaald een makkelijke keuze is. Zeker als u kinderen heeft die eigenlijk het beste zouden kunnen opgroeien met beide ouders. Helaas is in veel gevallen een scheiding toch de beste keuze, om ruzies in huis te voorkomen. Bent u onzeker of scheiden wel een juiste keuze is? Bent u bang dat u spijt zult krijgen van uw scheiding? Denkt u uw kinderen erg te beschadigen met de scheiding en houdt dit u tegen? Er zijn veel redenen om te scheiden, maar denk ook na over blijven. In deze blog lichten wij het onderwerp scheiden of blijven nader toe, lees dus snel verder.

Scheiden of blijven

Zelfs al is het soms moeilijk om samen te blijven en heeft u soms een akkevietje, het is altijd juist om heel goed na te denken of scheiden wel de juiste optie is. Wellicht valt er nog wat te redden en geeft u gewoon te snel op. Of heeft één van u het heel bont gemaakt maar verdient toch een tweede kans… Er is een reden waarom u nog twijfelt. Luister goed naar uw intuitie en weeg alle voor- en nadelen goed tegen elkaar af. Het is misschien beter om te wachten met scheiden omdat uw kinderen nog te jong zijn. Maak in ieder geval niet te snel een keuze en bespreek alles goed met uw partner!

Liever scheiden

U heeft heel lang nagedacht of u gaat scheiden of blijven, en heeft alles besproken met uw partner. Het resultaat is toch dat de beste keuze scheiden is. Misschien zijn uw kinderen al wel oud genoeg, of is de situatie thuis een slechtere invloed op de kinderen dan wanneer u zou scheiden. Het is goed om begeleiding te zoeken wanneer u wilt scheiden, vooral als u bang bent dat het uitloopt tot een vechtscheiding. Overweeg een mediator of andere scheidingshulp. Als u meer wilt weten kunt u links volgen in dit artikel om meer informatie te krijgen voor het geval u gaat scheiden, of nog twijfelt. Scheiden of blijven blijft een lastige keuze, dus beslis niet te snel.