Scheiden of blijven is de vraag; je zal er maar voor staan

Scheiden of blijven? Je wilt liever niet voor die keuze staan maar het kan iedereen overkomen. Je vraagt je af of het niet beter is om los van die ander verder te gaan. Heeft het nog wel zin om te blijven? Zullen dingen na al die jaren nog wel veranderen? Waarom zou je er nog in geloven als de ervaring anders laat zien? En speelt die vraag zich alleen bij jou af of zitten jullie er samen mee? Als jij de enige bent bij wie de overweging van scheiden speelt dan is het raadzaam om je gedachten en gevoelens hierover te gaan delen met je partner. Mogelijk dat jullie samen met wat hulp tot de juiste beslissing kunnen komen. In je eentje besluiten het huwelijk achter je te laten kan een gemiste kans betekenen. Waarom?

Scheiden is nog een heel gedoe

Scheiden is niet zo maar iets. Er komt erg veel bij kijken. Alles moet verdeeld worden, tot de kleinste dingen zoals foto’s, boeken en andere persoonlijke eigendommen. Financieel gaat niemand erop vooruit, iedereen weet: scheiden is duur. In enkele gevallen hebben stellen zelfs spijt van hun scheiding en besluiten daarna alsnog samen verder te gaan. Overweeg daarom goed allen na- en voordelen van scheiden. Los het niet alleen op maar praat erover met mensen. Vooral ook met mensen die wel gescheiden zijn. Zij zijn de ervaringsdeskundigen. Vraag ze wat ze met de wetenschap van nu zouden doen: scheiden of blijven. En waarom.

Overweeg de mogelijkheden en praat erover!

Als het echt niet anders kan is scheiden natuurlijk een gezonde optie, want bij elkaar blijven als iedereen daar ongelukkig van wordt is onhoudbaar. Als er geen rek meer in zit of wanneer niet beide partners er nog in willen investeren houdt het echt op. Scheiden of blijven?  Het blijft altijd heel persoonlijk omdat geen situatie hetzelfde is. Zorg dat jullie alles overwogen hebben alvorens de keuze te maken. Succes!

Tagged , , , ,