Scheiden of blijven? Los het samen op!

Het is een schrale troost om te weten dat je niet de enige bent die worstelt met het dilemma van scheiden of blijven. Een schrale troost omdat niemand kan weten en voelen hoe het voor jou is. Wellicht kunnen familieleden of goede vrienden hun mening geven maar zolang je niets bespreekt met je partner is elk goed bedoeld advies een overbodige. Dus is er maar één ding te doen en dat is je gedachten bespreken met je partner. Welke kant het ook op zal gaan; jullie zullen het samen moeten oplossen. En praten kan een opening bieden voor verbetering in de relatie. Het inschakelen van een coach of mediator is in deze fase geen overbodige luxe. Ook een psycholoog kan uitkomst bieden. Soms is er invloed en energie van buiten nodig om echt in een spiegel te kunnen kijken. Want het ligt nooit alleen aan de partner dat het niet meer goed loopt.

De keuze scheiden of blijven

Bedenk dat scheiden een dure aangelegenheid is, iedereen verliest veel (financieel en emotioneel) en als er kinderen zijn dan hebben zij, of ze het leuk vinden of niet, te maken met jullie beslissing. Kinderen maken overigens dat jullie nooit helemaal los van elkaar zullen zijn. Dat maakt scheiden niet gemakkelijker. Voordat je beslist te gaan scheiden is het zaak om echt alles uit de kast gehaald te hebben met het doel dit huwelijk te redden. Natuurlijk moet het niet zo zijn dat jullie bij elkaar blijven terwijl beiden ongelukkig zijn.

Toch kiezen voor scheiden

Hebben jullie geprobeerd het huwelijk te redden maar blijkt nu toch dat het niet meer mogelijk is samen verder te gaan? Dan rest er niets dan een scheiding aanvragen. Hiervoor heb je een mediator of advocaat nodig. Komen jullie er samen uit dan is een mediator prettiger en goedkoper werken. Probeer zo vriendelijk mogelijk afscheid te nemen van elkaar. Ooit vonden jullie elkaar meer dan leuk.

scheiding aanvragen