Scheiding aanvragen, hoe doe ik dat nou precies? Misschien lijkt het wel iets dat ontzettend ingewikkeld zou kunnen zijn, maar dat is het eigenlijk niet. Veel ingewikkelder is wat u moet doen nadat u uw scheiding heeft aangevraagd. Want de meeste problemen treden immers tijdens de scheiding zelf op, niet tijdens het aanvragen. In dit artikeltje ga ik u de stappen laten zien die u moet maken om een scheiding aan te vragen, maar ook waar u daarna wellicht tegen aan kan lopen en wie u in beide gevallen kan helpen.
Scheiding aanvragen via advocaat
Een scheiding aanvragen is helemaal niet zo moeilijk, maar om deze scheiding officieel te maken en af te ronden moet er wel ontzettend veel geregeld worden. Laten we beginnen bij het begin. Als eerst moet u een verzoekschrift indienen bij de rechtbank. Dit gebeurt uiteraard via uw advocaat. U kunt ervoor kiezen dit samen met uw partner te doen of alleen. In het laatste geval moeten beide partners een eigen advocaat hebben. Als uw partner bezwaar heeft tegen uw aanvraag kan deze soms ingetrokken worden en gaat de scheiding wellicht niet door, zo niet dan kunt u beginnen met het regelen van de scheiding.
Scheiding aanvragen en dan
Nadat u de scheiding heeft aangevraagd en deze is geaccepteerd moet er veel afgesproken worden onderling. Zeker als u kinderen heeft. Dan moet er bijvoorbeeld een ouderschapsplan komen. Als u denkt dat dit redelijk ingewikkeld is en u wilt hier graag hulp bij is het altijd mogelijk scheidingshulp in te schakelen. Ook in het geval u en uw toekomstige ex-partner het onderling niet eens zijn kunt u een bemiddelaar erbij betrekken. Als u hier nu al over zit te denken is het slim even contact op nemen met een bemiddelaar via één van de links in deze tekst!