Sixpack trainen

Bijna iedereen die actief bezig is met trainen wil het bereiken, een mooie sixpack. Hoe krijg je dan zo’n sixpack. Het antwoord is eigenlijk heel eenvoudig. Zorg dat je je buikvet kwijtraakt en ga je buikspieren zwaar genoeg trainen om je buikspieren zo op te bouwen.

 

Buik trainen tot een sixpack

 

Natuurlijk is dit niet zo gemakkelijk als dat het klinkt. Je kunt je buikspieren trainen zoveel je wil, zo lang jij dat laagje vet over je buikspieren hebt zal het geen sixpack worden. Hij zit er natuurlijk wel alleen de buitenwereld zal hem nooit kunnen aanschouwen. Je zult moeten trainen en daarnaast op je voeding moeten letten. Ook moet je je buikspieren op de juiste manier trainen om ze zo strak en gespierd te maken. Wat je kan helpen bij het bereiken van een sixpack is het gebruiken van een waist trainer. Zo’n waist trainer kopen kan gemakkelijk online.

 

Hoe train je de buikspieren het best?

 

Uiteindelijk zijn alle buikspieroefeningen gebaseerd op drie bewegingen: ze kantelen je bekken, ze helpen bij het naar voren toe optillen van je benen en ze draaien je wervelkolom.

 

Sommige oefeningen richten zich maar op één beweging van de spieren. Bijvoorbeeld wanneer je crunches doet, dan train je het kantelen van je bekken. Sommige oefeningen zorgen juist ervoor dat je alle bewegingen tegelijk traint, neem bijvoorbeeld hanging twisting leg raises.

 

Een deel van je buikspieren geïsoleerd trainen is onmogelijk. Wanneer jij je vooral focust op een deel van de buikspieren zul je altijd in mindere mate ook de andere onderdelen van je buikspieren trainen.

 

Wat zijn de beste buikspieroefeningen?

 

Er zijn heel veel verschillende buikspieroefeningen. Helaas zijn er ook gevaarlijke. Neem bijvoorbeeld sit-ups, wanneer je deze verkeerd uitvoert kun je je onderrugspieren ernstig beschadigen.

 

Een betere oefening zijn crunches. Deze oefening lijkt erg op de sit-up, alleen is deze niet gevaarlijk voor je onderrug. Je gaat ook met je rug plat op de grond, echter kom je niet helemaal omhoog maar beweeg je alleen je hoofd en je schouders omhoog. Dit is een korte beweging met een hoge intensiteit.

 

Voor de onderkant van je buikspieren zijn hanging leg raises een goede oefening. Ga met beide handen naar voren wijzend hangen aan een stang. Houd je voeten iets naar voren om spanning op de onderrug te voorkomen. Breng je benen dan langzaam omhoog zonder je bovenlichaam verder te kantelen. Laat je benen weer zakken tot je benen net iets naar voren steken om je onderrug te beschermen.