Slotenmaker Breda geeft anti inbraak advies

Er zijn de laatste tijd zo veel inbrekers actief dat men niet meer weet wat ze er tegen kunnen doen. Extra sloten plaatsen helpt volgens het gros van de mensen niet. “als ze echt willen, komen ze toch wel binnen.” maar wat nou, als we de wil om in te breken kunnen verminderen? Dat klinkt als een logische oplossing. Ik sprak met Slotenmaker Breda om antwoord te krijgen op deze vraag.

inbreker-in-bredaEr words steeds vaker ingebroken. Een van de redenen daarvoor is dat het steeds makkelijker wordt om in te breken. Zo zijn er in de afgelopen 5 jaar al verschillende nieuwe methoden uitgevonden en zijn oude methodes aanzienlijk verbeterd. Om het aantal inbraken te laten slinken, moet de drempel om in te gaan breken hoger gemaakt worden. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. Zo kun je een geavanceerd beveiligingssysteem laten installeren, maar je kan men ook laten denken dat je iets dergelijks hebt gedaan. Dit kan je doen door een bordje op te hangen waar op staat; “dit pand wordt beveiligd met videobewaking”.

Dit is niet de enige oplossing zegt de Bredase slotenmaker. Je kan ook voorkomen dat mensen inbreken door een al dan wel niet werkende beveiligingscamera op te hangen. Als inbrekers de kans om gepakt te worden zien stijgen, is de kans dat ze dat risico gaan lopen kleiner. Oplossingen hoeven niet duur te zijn. Slachtoffer zijn va nitraat is duurder.

Buiten dat we inbrekers willen laten denken dat we de drempel hebben verhoogd moeten we er alles aan doen om de drempel ook daadwerkelijk zo hoog mogelijk te houden. Zo is het bijvoorbeeld nooit slim om de deur uit te gaan zonder de deur achter je op slot te doen. Ook al ga je maar voor 10 minuutjes weg. Doe de deur altijd op slot. Leg geen reservespeler onder een bloempot of afvalcontainer in de voortuin en laat geen ramen open staan. Dit zijn kleine dingen die voor een inbreker doorslaggevend kunnen zijn.