Stijging van de vraag naar kantoorruimtes | Obligatiebeheer Noordenwind

kantoorruimte

 

Wethouder Laurens Ivans presenteerde in maart een jaaroverzicht waarin te zien is dat kantoorruimtes weer gevuld worden. De leegstand van de kantoorruimtes is maar liefst met 15 procent gedaald. Dit is eigenlijk tegen de trend in aangezien de prijzen voor de kantoorruimtes gestegen zijn.

Kantoorruimtes

De kantoorruimtes zijn nu vooral populair in de grote steden, omdat hier de kantoorruimtes gemakkelijk als hotel of woning omgebouwd kunnen worden. Zo heeft Amsterdam ongeveer 7,2 miljoen vierkante meter kantoorruimte. Hiervan is 40.000 vierkante meter omgebouwd tot meer dan 825 woningen en 60.000 vierkante meter is omgebouwd tot honderden hotelkamers. De groei van de vraag naar kantoorruimtes is vooral in de grote steden merkbaar omdat hier de grond op begint te raken. Voor nieuwbouw is deze grond te klein waardoor op zoek wordt gegaan naar andere manieren om nieuwe woonruimtes te maken. Daarom worden er steeds meer leegstaande kantoorruimtes gekocht om deze voor andere doeleinden te gebruiken. Naast kantoorruimtes wordt er ook steeds meer in winkelcentra geïnvesteerd.

Het ombouwen en investeren in kantoorruimtes wordt daarbij vaak als slim beschouwt. Vroeger had iedereen zijn eigen kantoorruimtes en dat is tegenwoordig niet meer. Werk wordt veel liever verricht in open ruimtes of thuis waardoor er veel kantoorruimtes leeg zijn komen te staan.

Copyright © 2016. Alle rechten voorbehouden Stichting Obligatiebeheer Noordenwind