Tweedehands motor kopen? Wij geven je tips!

Ben je van plan om een tweedehands motor te gaan kopen of om eens even te kijken of het wat voor u is? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waar je rekening mee kunt houden als je voor het eerst een motor occasion gaat kopen. Zo ga je goed voorbereid de markt op en kom je niet op het droge uit als je op zoek bent naar een tweedehands motor.

Als je je eerste tweedehands motor gaat kopen, is dat natuurlijk een hele beleving. Eerst moet je de juiste motor zien te vinden en uiteindelijk moet je deze gaan kopen. Dit lijkt een eenvoudig proces, maar er zijn toch heel wat zaken waar je rekening mee kunt en moeten houden.

  • Wij adviseren altijd om bij de verkopende partij thuis af te spreken als je een tweedehands motor gaat kopen. Zo weet je waar de betreffende persoon woont mocht er iets mis zijn. Vaak heb je dan ook alle tijd om de motor even te leren kennen.
  • Neem altijd iemand mee die meer verstand heeft van motoren dan jijzelf hebt. Samen weet je altijd meer dan één en zo kun je met elkaar overleggen wat verstandig is om te doen. Het gaat immers om een flink bedrag.