Van A naar B naar bewustzijn met mindfulness

Ken je dat? Je gaat van A naar B en zonder dat je er bewust van bent heb je B bereikt. Geen idee van de weg ernaartoe. Volledig  in beslag genomen door gedachten of overpeinzingen. Het gebeurt iedereen. Gelukkig niet altijd want dan zou deelnemen aan het verkeer bijvoorbeeld wel heel gevaarlijk worden: allemaal zombies achter het stuur. Je moet er niet aan denken. Dit is maar één voorbeeld van het niet leven in het nu. Zo kunnen we ook eten, een gesprek aanhoren, zelfs werken. Worden we daar blij van? Nou nee, niet echt want blijkbaar is er iets wat belangrijker is dan datgene wat we aan het doen zijn. Is dat ook werkelijk zo? Is piekeren belangrijker dan te proeven wat we in onze mond stoppen? Is vooruit denken belangrijker dan het gesprek met onze kinderen? Ik denk dat iedereen daar het antwoord wel op weet. In deze blog lichten wij mindfulness toe, dit kan je helpen om weer bewust te worden.

Wie wil er nou geen rust in zijn hoofd?

Waarom doen we het? Wanneer doen we het? Wat is de trigger en wat kunnen we doen om het te stoppen? Wat kunnen we doen om meer te genieten van het moment, om met onze gedachten te zijn bij waar we mee bezig zijn? Het is misschien makkelijker dan je denkt. Het is een kwestie van opnieuw dingen aanleren. Opnieuw leren in het moment te zijn waardoor er meer rust komt in ons leven. Hoe fijn zou het zijn als er weer plezier terug komt in de dagelijkse gang van zaken. Nieuwsgierig naar de oplossing? Mindfulness! Een groepstraining voor volwassenen of kinderen waarin je leert naar jezelf terug te keren. Het is geen zweverige toestand maar een beproefde methode.

Vraag naar mindfulness ervaringen!

Mindfulness Zwolle staat voor je klaar. Zij kunnen je brengen naar die zo gewenste rust in je leven. Het is een keuze. Het leven is niet altijd maakbaar maar bij mindfulness Zwolle leer je wel voor een groot deel het heft in eigen hand te nemen. Leg je oor eens te luister, vraag eens aan iemand die mindfulness gevolgd heeft wat zijn of haar bevindingen zijn of neem gewoon eens contact op met mindfulness Zwolle.

mindfulness