Voel je goed en fris

De eerste indruk is toch de meest belangrijke indruk die je achter laat. Hierbij gaat het om 70% over presentatie, 20% over de manier waarop je woorden brengt en 10% over welke woorden je verteld. Het is zeker belangrijk om geen onzin uit te kramen, een goed gestructureerd verhaal te brengen maar het meeste word er toch gekeken naar de presentatie van je verhaal. Het er verzorgd uit zien is dus een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven, meestal gaat dit gepaard met lekker in je vel zitten. Sommigen hebben dan ook moeite met het feit dat ze als ze de dertig gepasseerd zijn last krijgen van rimpels. De rimpels worden veroorzaakt door het feit dat de huid minder elastisch wordt. Hierdoor kan het een beetje gaan hangen en uiteindelijk rimpelen. Helaas is de bron der eeuwige jeugd alleen nog ontdekt door Indiana Jones. Dus als je rimpels in je gezicht hebt moet je op zoek naar andere oplossingen, zodat je weer stralend door het leven kan gaan.

Een van de mogelijke oplossingen is de anti-rimpel crème. Dit magische goedje is vaak voorzien van stoffen die de huid tijdelijk verdikken zoals Q10 of Hyaluronzuur. De zwelstof vult huidplooien op waardoor ze tijdelijk niet meer zichtbaar zijn. Het nadeel van dergelijke smeersels is echter dat ze erg tijdelijk zijn met hun werking van maximaal 4 uur. Je moet dus blijven smeren. Dit zorgt er dus voor dat huidplooien worden opgevuld maar dat je portemonnee uiteindelijk leeg is.

Je kan er ook voor kiezen om naar de operatietafel te vertrekken. De facelift staat in medisch land beter bekend onder de naam rhydectomie. De chirurg speelt de rol als beeldhouwer en snijd overtollig weefsel en vet weg. Het is wel een ingreep met enig risico en er hangt ook een flink prijskaartje aan. Dergelijke ingrepen beginnen vaak vanaf duizenden euro’s.

Gelukkig is er een mogelijkheid voor rimpels verwijderen zonder operatie. Dit alternatief is een veilige oplossing, de liquid facelift. Zo een dergelijke rimpelbehandeling is een stuk goedkoper dan een operationele facelift en werkt langer dan anti rimpel cremes. Helaas heerst er in Nederland een taboe op botox, al merk je dat steeds meer mensen dit taboe proberen te doorbreken. Prijs ca 70 eu voor een half jaar.