Voer CFD berekeningen uit met behulp van High Performance Computing

Met behulp van High Performance Computing worden CFD berekeningen uitgevoerd. Het is zelfs mogelijk om een hogere rekenkracht te realiseren met behulp van de software. Bedrijven en organisaties zijn verzekerd van meer rekenkracht door computers parallel aan elkaar te laten opereren. Voor veel branches en sectoren is deze rekenkracht namelijk van groot belang. CVIS is een bedrijf dat hier al jarenlang op inspeelt door CFD berekeningen uit te voeren door middel van High Performance Computing. Het is ook mogelijk om hier een CFD simulatie uit te voeren. Het effect van de dynamiek op vloeistof kan berekend worden door deze software. Het is dus mogelijk om het verwachte gedrag van vloeistoffen te berekenen.

CFD simulatie bij diverse organisaties

Met High Performance Computing kunnen een CFD simulatie en berekeningen worden uitgevoerd bij zowel publieke als private organisaties. CVIS biedt voor beide soorten organisaties een oplossing in diverse branches. Zij opereren zowel on demand als op locatie waardoor elke klus flexibel ingevuld kan worden. Op het gebied van Business to IT-alignment adviseren zij deze verschillende organisaties.

Het uitvoeren van CFD berekeningen en simulaties met High Performance Computing

Voor het uitvoeren van CFD simulatie en berekeningen wordt High Performance Computing gebruikt. Het biedt de mogelijkheid om hogere prestaties te realiseren dan wanneer één enkele computer dezelfde berekeningen moet uitvoeren. Het wordt voornamelijk toegepast bij rekenkundige simulaties. Het kan ook nodig zijn om gebruik te maken van clusters. High Performance Computing wordt vaak gebruikt in research en development, vliegtuigbouw en –simulatie, CFD berekeningen en een simulatie en akoestische berekeningen. Deze HPC-oplossingen bieden een uitkomst voor organisaties en bedrijven die complexe ICT-omgevingen hebben.

Tagged , , , , ,