Voetbalclubs wachten op kunstgras Deventer

Veel voetbalclubs wachten op kunstgras in Deventer. De clubs hebben geruime tijd geleden al gevraagd om medewerking van de gemeente, maar vooralsnog moeten de clubs wachten op antwoord. Kunstgras in Deventer is de laatste jaren ontzettend populair en de clubs willen dan ook zo snel mogelijk gebruik maken van de nieuwe velden.

Het probleem van het aanleggen van het kunstgras in Deventer is de medewerking van de gemeente op financieel gebied. De kunstgrasvelden zijn ontzettend duur om aan te laten leggen en het zou enorm schelen als de gemeente de clubs gaat subsidiëren om kunstgras in Deventer te laten aanleggen. Er zijn een aantal clubs uit de omgeving die wél een kunstgrasveld hebben gekregen, waarbij de gemeente mee heeft betaald. Het is voor de voetbalclubs dus volstrekt onduidelijk waarom die clubs dat wel hebben gekregen. Er zouden geen bepaalde voorwaarden zitten aan het proces.

De voetbalclubs uit Deventer zijn op het moment een actie aan het voorbereiden om zo een statement te maken naar de gemeente. De gemeente was vooralsnog niet bereikbaar om commentaar te geven op het voorval. De clubs hopen dat er binnenkort in heel Deventer op kunstgras wordt gevoetbald, omdat dit de kwaliteit van de voetbalsport enorm ten goede komt.