Waarom investeren in vastgoed via een fonds?

Investeren in vastgoed is al lang niet meer alleen weggelegd voor welgestelde zakenmannen en bankiers. Ook u kunt heel gemakkelijk geld verdienen door middel van een investering in vastgoed. Sparen levert tegenwoordig vrijwel niks meer op. De rente is nagenoeg nihil en dus zult u op een andere manier uw vermogen moeten vergroten. Het investeren in vastgoed is dan een goede optie. Wanneer u een goede investering kiest, gaat u uw geld er zeker uit halen. Veel mensen kiezen hiervoor, omdat ze het fijner vinden hun geld in iets fysieks te steken in plaats van aandelen of obligaties.

Minder risico

Veel mensen investeren niet snel direct in commercieel vastgoed, zoals winkels of bedrijfspanden. Dit kost vaak te veel geld en brengt ook te veel risico met zich mee voor de investeerder. Daarom is het erg handig dat er tegenwoordig fondsen bestaan via welke men kan investeren. Zo’n investering in vastgoed brengt minder risico’s. Uiteraard brengt iedere investering risico’s met zich mee, dus ook een investering via een fonds. Het risico is echter wel veel kleiner. De kans dat u bij het merendeel van uw investeringen een aardig centje verdient, is groot.

Een goed rendement

Wanneer u goed investeert, kan een investering in vastgoed een zeer mooi rendement opleveren. Wanneer u zelf investeert, kan u zeer veel verdienen op een investering, maar bij slechte resultaten kan u ook zeer veel verliezen. Wanneer u via een fonds besluit te investeren in vastgoed worden uw kansen mooi verspreid over meerdere panden. Zo is de kans dat u er uiteindelijk een mooi rendement uithaalt vele malen groter. En daar gaat het uiteindelijk natuurlijk om.

Tagged , , , , ,