Waarom tennis?

Als je op vakantie mensen ziet tennissen krijg je toch meteen zin om zelf te beginnen? Tennis is een hele leuke sport, die door veel mensen in Nederland beoefend wordt. Het is zelfs de tweede meest beoefende sport in Nederland. Ik had dat eigenlijk niet verwacht, aangezien voetbal en hockey ook erg populair zijn.

Sporten is heel belangrijk. Je doet het niet alleen om je lichaam ‘in shape’ te houden, maar ook voor de langere termijn. Je wil nog zo lang mogelijk met je lichaam kunnen doen en daarom is het belangrijk dat je er goed voor zorgt.  Als je dan toch moet sporten, kun je maar beter iets doen wat je leuk vindt. Dan is het meteen een stuk makkelijker om het vol te houden en het te blijven doen.

Tennis is niet heel duur. Je moet even investeren in tennisschoenen heren / dames, een tennisracket en tennisballen. Dat is wat je echt nodig hebt. Het is ook wel leuk om een leuke tennisoutfit te hebben, maar verder heb je niks nodig. Je hoeft het dus maar één keer te kopen en daarna kost deze sport niet veel geld meer. Als je lessen wilt nemen, dan is dat ook nog een investering, maar het is wel de moeite waard en niet bijzonder duur.

Als je boos bent of geïrriteerd, dan kan tennis best wel goed van pas komen. Soms is het wel eens fijn om flink te meppen met een tennisracket en alle frustratie er uit te gooien. Bij tennis is dit juist goed, dus hoe ideaal is dat?

Het grootste voordeel is misschien wel dat tennissen altijd kan! Schijnt de zon en is het lekker weer? Dan tennis je buiten. Regent het of is het koud? Geen probleem, dan tennis je in een tennishal. Met het onvoorspelbare weer in Nederland komt dat goed van pas. Je kunt dus ook op elk moment van de dag tennissen. Ideaal als je het moet combineren met een drukke baan!