Wat doet een uitvoerder?

Je wilt graag wat meer weten over het beroep uitvoerder. Je weet dat het inhoudt dat je in de bouw werkt. Maar wat de precieze details zijn, waar je aan moet voldoen en welke opleiding je moet volgen om uitvoerder te zijn, is je nog onbekend. En dat is heel begrijpelijk, tenslotte wil je van te voren een goed idee hebben waar je aan begint als je reageert op een vacature uitvoerder, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Welke taken heb je als uitvoerder?

Laten we beginnen bij het belangrijkste: Wat doet een uitvoerder? Als uitvoerder heb je de leiding over het project. Zo zorg je ervoor dat proces goed verloopt en ben je ook verantwoordelijk voor de organisatie. Maar ook het aannemen van nieuwe mensen hoort hierbij. Ook niet te vergeten: overleggen en vergaderen hoe het er met de voortgang uitziet, kijken hoeveel materiaal er bestelt moet worden en er voor zorgen dat de producten geleverd worden. Je bent het aanspreekpunt op de bouwplaats. Er kunnen dus altijd mensen na je toe komen om vragen te stellen. Je moet er ook voor zorgen dat er goed gelet wordt op de veiligheid en de gezondheid van je collega’s. Al met al dus een grote verantwoordelijkheid.

Hoe word je uitvoerder?

Zoals je al hebt kunnen lezen, is het belangrijk dat je verantwoordelijk bent wil je een uitvoerder worden. Het spreekt waarschijnlijk ook voor zich dat je zelfstandig en precies moet zijn. Ook is het belangrijk dat je op allerlei niveaus kan presteren. Er zijn verschillende mbo-opleidingen die je kan volgen, als je een uitvoerder wilt worden. Zoals bijvoorbeeld allround uitvoerder, of uitvoerder Bouw en Infra. Op internet kun je hier meer over vinden. Ook kun je bij vacature bouw kijken.

vacature uitvoerder

Lees ook: Neem een goede hypotheekadviseur in handen