Wat te doen bij een storing aan je Novoferm garagedeur?

Misschien heb je het weleens meegemaakt, je staat op het punt om te vertrekken en ineens gaat je Novoferm garagedeur niet meer dicht. Wat je ook probeert, die deur wil niet bewegen. Wat doe je dan? Nadat je een diepe zucht hebt geslaakt, kun je de volgende stappen proberen. Deze stappen werken niet alleen bij Novoferm garagedeuren maar ook deuren van, Assa Abloy, Crawford, Hormann, noem maar op.

Controleer de batterijen

Misschien zijn de batterijen van de afstandsbediening/handzender leeg. Dit is eenvoudig te controleren door nieuwe batterijen in de handzender te plaatsen en kijken of de deur nu wel in beweging komt. Indien dit niet het geval is, is het een ander probleem met de handzender. Naast een handzender beschikken de draadloze onderloopbeveiliging en andere draadloze besturingsapparaten over batterijen. Wanneer de garagedeur niet meer reageert kunnen ook deze batterijen vervangen worden om te kijken of het probleem hiermee is opgelost.

Controleer de bedrading

In de loop van tijd kan het zijn dat e draden los zijn geraakt. Indien mogelijk, kun je zelf eerst de bedrading weer op de juiste manier vastzetten. Wanneer je ervoor kiest dit zelf te doen, is het belangrijk dat je let op je veiligheid. Het werken met elektriciteit kan gevaar opleveren. Daarom adviseren we ook om bij twijfel altijd een vakman in te schakelen.

Controleer de onderkant van de deur

Veel garagedeuren zijn uitgerust met een onderloopbeveiliging. Wanneer er iets onder de deur staat, zal deze niet verder sluiten en terug open gaan. Dit om te voorkomen dat er ongelukken kunnen gebeuren wanneer er personen of goederen onder de garagedeur staan. Kijk of de onderkan van de deur vrij van obstakels is. Verwijder eventuele obstakels en/of vuil onder de deur. De werking van de onderloopbeveiliging van de garagedeur kan hierdoor namelijk beïnvloed worden.

Controleer de stroomvoorziening

Het kan voorkomen dat een garagedeur niet goed functioneert, wanneer de deur niet voldoende stroom krijgt. Dit is eenvoudig te controleren door in de meterkast te kijken. Check of de aardlekschakelaar niet uit gesprongen is en of alle stoppen (of schakelaars) nog intact zijn (of in de juiste positie staan).Zet alles weer in de juiste positie (of vervang de defecte stop) en probeer de garagedeur opnieuw te sluiten/openen.

Heb je alle bovenstaande stappen uitgevoerd en heeft het er niet voor gezorgd dat de garagedeur weer goed functioneert, dan wordt het tijd om een vakkundig bedrijf in te schakelen. Een bedrijf die gespecialiseerd is in het oplossen van een garagedeur storing is ROMASS. Via de website kun je direct een afspraak aanvragen voor een herstelling. Een ervaren technieker zal vervolgens langskomen om de storing zo snel mogelijk te verhelpen.