Windows 10 berichten langer of korter laten verschijnen

De meesten onder ons zijn ondertussen wel reeds overgestapt naar het nieuwe besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows 10. Dit is -in mijn opinie althans- veruit het beste besturingssysteem ondertussen uitgebracht door Microsoft.

Instellingen toegankelijkheid

Je kan Windows 10 op zodanig veel manieren configureren dat je het volledig naar uw eigen hand han zetten, hiervoor hoef je niet onmiddellijk contact op te nemen met een ervaren computer hersteller, maar kan je na een vlugge opzoeking op internet reeds zeer veel tips en trucs vinden om het systeem naar eigen hand te zetten.

In dit artikel zal ik het kort even hebben over hoe je kan instellen dat de systeemberichten van Windows 10 in het actiecenter langer of korter getoond zullen worden, wat uiteraard volledig naar eigen wens en behoefte in te stellen is.

Standaard zet Microsoft de pop-up berichten op 5 seconden, dit is weliswaar het minimum, je kan indien je dit niet meer wenst te zien deze berichten volledig laten uitschakelen, ofwel kan je het instellen dat ze per 5 seconden langer verschijnen. Het kan zodanig ingesteld worden dat ze wel tot 5 minuten getoond worden.

De instelling kan je eenvoudig doen door het start menu open te klikken en onmiddellijk te typen: “instellingen”, in het nieuwe kader die zal openen, klik je aan de linkerkant op “meer opties”, waarna je vervolgens kan instellingen onder “meldingen weergeven gedurende”…

Op die manier heb je terug wat meer controle over uw computer en hoef je voor dit probleem althans niet onmiddellijk contact op te nemen met een ervaren computer hersteller.

Tagged ,