woonboot kopen Groningen

Proces van een woonboot kopen in Groningen

Langs de grachten in het centrum van Groningen liggen diverse woonboten. Voor veel mensen is het een droom, om zelf ooit op een woonboot te leven! Het leven op een woonboot kan heel ontspannen zijn, ver weg van de klassieke rijtjeshuizen. Heeft u momenteel een mooie woonboot op het oog? In dat geval zijn er verschillende zaken om rekening mee te houden. Denk bijvoorbeeld aan de koopovereenkomst die moet worden opgesteld. Een koopovereenkomst wordt ook wel een voorlopige koopakte genoemd, omdat men nog onder deze akte vandaan kan komen.

Woonboot kopen in Groningen met hulp van een notaris

Een notaris stelt deze voorlopige koopakte op en neemt hier vaak verschillende ontbindende voorwaarden op. Deze ontbindende voorwaarden zijn gericht op de afhankelijkheid van een lening die men nog toegekend moet krijgen, een bouwkundig rapport die moet worden opgesteld, enzovoorts. Mocht uit een bouwkundig rapport naar voren komen dat de staat van de woonboot zeer slecht is, dan kan de koop ontbonden worden. U moet er immers niet aan denken, dat u na het kopen van een woonboot achter gebreken komt. Een notaris kan u meer over dergelijke voorwaarden vertellen.

Start met een woonboot kopen in Groningen

Wanneer u er zeker van bent, dat u een woonboot wilt kopen in Groningen kunt u starten met het zoeken naar geschikte woonboten op internet. Er zijn diverse websites waarop de woonboten te koop worden aangeboden. Ook kunt u langs de Groningse grachten rijden om te zoeken naar borden, waarmee wordt aangegeven dat de woonboot te koop staat. Vergeet niet een bezichtiging in te plannen, voordat u een notaris inschakelt voor hulp bij het opstellen van de koopovereenkomst.