Zo gaan je cartridges langer mee

Heb jij soms ook het gevoel dat jouw printer de inktcartridges binnen no-time opslurpt? Vervelend, want die dingen kost best veel geld. Nu je wellicht besloten hebt om goedkope cartridges op internet te bestellen, wordt het ook tijd om zuiniger met de cartridges om te gaan. Hieronder lees je een aantal simpele oplossingen voor het verlengen van de levensduur van je inktcartridges.

Je kan vaak al een aanzienlijk verschil maken door de instellingen van je printer te wijzigen. Bij de meeste moderne printers kun je kiezen uit verschillende niveaus van printkwaliteit. Niet elk document dat geprint wordt moet in de hoogste kwaliteit. Door over te schakelen naar de ‘concept’ stand is je document nog prima leesbaar, maar verbruikt het wel minder inkt.

Bekijk daarnaast altijd het afdrukvoorbeeld voordat je op ‘print’ drukt. Dit voorbeeld geeft je de mogelijkheid om op een overzichtelijke manier je tekst nog even door te lopen en eventuele wijzigingen aan te brengen. Bovendien verspil je zo ook geen papier, waarvoor de natuur je dankbaar zal zijn! Extra tip: sla het document op in PDF, hiermee zal er minder inkt worden gebruikt tijdens het printen.

Vervang niet bij de eerste de beste ‘lage inkt waarschuwing’ de cartridges. Vaak kunnen de cartridges nog prima mee voor een paar weken, afhankelijk van hoeveel je print natuurlijk. Vervang de cartridges pas als de kwaliteit van de prints zichtbaar begint af te nemen. Let daarnaast ook op het gebruik van de lettertypes. Het ene lettertype verbruikt namelijk veel meer inkt dan de ander. Times New Roman en Arial zijn voorbeelden van ‘zuinige’ lettertypes.

Mochten cartridges nou nog steeds heel snel leeg raken, dan is het misschien tijd om naar een nieuwe printer te gaan kijken. Consumentenprinters zijn vandaag de dag niet zo duur meer. Voor bedrijfsprinters kan ik het bedrijf KBA metronic aanraden. Zij hebben vele printers in hun assortiment, waaronder enkele zeer hoogwaardige codeersystemen.