De meesten onder ons zijn ondertussen reeds overgestapt naar het nieuwste besturingssysteem van Microsoft, namelijk Windows 10. Ook gebruiken de meesten onder ons een wachtwoord om in te loggen op de computer. Maar wat dient er te gebeuren wanneer uw wachtwoord plots niet meer werkt? In dit artikel geef ik kort enkele tips hoe je uw wachtwoord alsnog kan laten werken. Dit bespaart u misschien een rit of een telefoontje naar een ervaren computer hersteller.

Wachtwoord

Als allereerste kunt u proberen het on-screen toetsenbord te gebruiken om uw pin of wachtwoord in te geven. Indien dit niet werkt, kan je proberen terug te keren in de tijd door gebruik te maken van een eerder opgeslagen herstelpunt. Hier raad ik ook aan dat je na de installatie van je computer of laptop, wanneer alles klaar staat, handmatig een herstelpunt ingeeft, zo weet je steeds de juiste tijd en datum waarnaar je best kan terugkeren om de initiële begintoestand van uw installatie op te roepen.

Wanneer dit allemaal niet werkt, zal je een herstelpunt nodig hebben. Ik raad ook aan dit op voorhand voor te bereiden voor het geval uw computer het plots begeeft, of softwarematig een ellende wordt. Je bent beter voorbereid want hoe dan ook, zal dit vroeg of laat gebeuren.  Op internet vind je de correcte manier om gemakkelijk een recovery drive aan te maken.

Eens je de drive hebt, hoef je hem enkel maar in te steken en daarna uw computer aan te leggen, daarna verschijnt het beginscherm, waarbij je linksonder in het scherm de mogelijkheid krijgt om uw computer te repareren.

Indien geen van bovenstaande zaken helpen, kan u steeds contact opnemen met een ervaren computer hersteller. Deze mensen kunnen dit ofwel zelf, ofwel hebben ze in sommige gevallen wel een herstel disc of stick die ze eventueel wel kunnen in bruikleen geven.

Tagged ,